www.vooruit.be

Openbare Werken: Expo

Op Locatie - Expo, Installatie
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Een expo met vijf installaties die zich nestelen in de stad

Een drijvende samenleving, een jukebox vol liefdesliedjes, taxiverhalen en verborgen maar toch platgereden paden... De expo van OPENBARE WERKEN neemt je mee in heel uiteenlopende, maar altijd boeiende werelden. 

Deze expo bestaat uit installaties en is gratis te bezoeken tussen 15:00 en 20:00. Wil je graag meer uitleg bij de kunstwerken en naast de installaties ook performatief werk zien? Ga dan mee op de uitgebreidere expeditie van Openbare Werken (do 21, vr 22 & za 23 - 20:00 - € 11).

 

Programma

  

Maria Lucia Cruz Correia - Common Dreams: Flotation School LABO

Voor haar project 'Flotation School' nodigde Maria Lucia Cruz Correai een aantal mensen uit op een vlot om na te denken over strategieën om de klimaatverandering en het antropocene tijdperk aan te pakken. Het vlot werd een soort van kleine drijvende samenleving. Wat zijn de economische, sociale en politieke uitkomsten van zo'n drijvende samenleving? Hoe bouw je je huis? Wat zou mensen samenbrengen? Een vuur, een verhaal, een bron van drinkbaar water, een vis, een manier om energie te produceren (...)? Tijdens OPENBARE WERKEN verzamelt Maria Lucia de resultaten van het experiment in een installatie.

locatie: tbc

 

  

Peter Aers - Taxi-1 (Gent)

Met 'Taxi-1 (Gent)' laat theatermaker en kunstenaar Peter Aers de klanten van een taxi aan het woord. Hij neemt plaats achter het stuur en gaat in gesprek. Zijn eerste vraag: waarheen? De routes die zo worden afgelegd in of buiten de stad zijn het gevolg van een verlangen of verplichting om ergens te zijn. 'Taxi-1 (Gent)' is een video- en audiomontage waarbij nu eens de performer, dan weer de klant, door de stad wordt geleid.

locatie: parkeergarage Notaris Willems (Brabantdam)

 

Action Hero - Oh Europa

In 2018 reist Action Hero 6 maanden met een camper door heel Europa. Ze leggen meer dan 30.000km af en nemen onderweg liefdesliedjes op gezongen door de mensen die ze ontmoeten. Tijdens OPENBARE WERKEN nodigen ze jou uit om een liefdesliedje te komen zingen. Jouw nummer wordt, samen met duizenden anderen, 24/7 uitgezonden op verschillende locaties over het hele continent.

locatie: mobilhome aan het administratief centrum van Stad Gent op het Woodrow Wilsonplein (Zuid)

 foto (c) Shampat Photography

 

Maarten De Vrieze - Desire Lines

Over elke vierkante meter in ons aangeharkte land is nagedacht en alles is gereguleerd. Hoe goed landschapsinrichters hun huiswerk ook maken, mensen zoeken toch altijd de kortste weg tussen A en B. Zo ontstaan er platgetreden kale linten in groenstroken, bermen en taluds, die iedereen gebruikt. Maarten De Vrieze spoort paden op die worden gebruikt door onzichtbare mensen. Zo ontmoet hij langs de N34 Jacem, een Iraniër die in de straten van Zeebrugge verblijft. Elke avond na zonsondergang onderneemt Jacem pogingen om zich naar het Verenigd Koninkrijk gesmokkeld te krijgen. Voor OPENBARE WERKEN tracht Maarten het verhaal van Jacem binnen te brengen in het winkelcentrum Shopping Gent Zuid.

locatie: Shopping Center Gent Zuid

 

  

 

Ruben Nachtergaele - Stof&as

Als architect en geluidskunstenaar is Ruben Nachtergaele al een leven lang gefascineerd door fysieke materie en de betekenissen die erin vervat zitten. In de luisterperformance 'Stof&as' ontmantelt hij meticuleus artefacten waardoor hun ladingen en resonanties vrijkomen en kunnen circuleren in de ruimte. In het ontmantelen schuilt niet zozeer een destructieve kracht, maar eerder een motor voor verbinding. 'Stof&as' is als een soort van hedendaags ritueel. 

 

 (c) Bart Van der Moeren / SoAP

 

Extra informatie

ihkv Openbare Werken