www.vooruit.be

Vooruit & Stroom.tv present:

Full Moon Healing: Ariel Kalma / Jason Kolàr

Domzaal - Elektronica, Concert
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Online ticketverkoop eindigt 06.06 om 17:00, er zijn nog tickets beschikbaar aan de deuren aan de Domzaal vanaf 19:30.

 

Sweet karma vibes only op deze derde Full Moon Healing. Opnieuw stellen Vooruit en Stroom.tv een avond samen met bekend en minder bekend new age- en ambient-volk. Deze keer teleporteren we de Franse ambient-pionier Ariel Kalma en de zijdezachte synths van Jason Kòlar naar de Domzaal. Zak af naar onze kleine seance, met deep listening sessies, een zee van kussens en chakra’s à volonté.

Ariel Kalma
Van circular breathing over freejazz tot ambient: de Franse componist Ariel Kalma heeft vele watertjes doorzwommen. Al vier decennia lang produceert de man langspelers en tapes die zweven tussen drone, electro-akoestisch minimalisme, field recordings, progrock en new age. Zijn werk werd gebruikt in talloze dans- en theaterproducties, films én meditatie-sessies.

Kalma is een wereldburger, en dat hoor je ook in zijn muziek. Zijn circular breathing-techniek op saxofoon - zie ook Colin Stetson - pikte hij op in India, jazzinvloeden zijn dan weer toe te schrijven aan passages in de VS en de voorliefde voor middeleeuwse muziek werd hem in zijn geboorteland ingelepeld. Door te luisteren naar en spelen met tal van uiteenlopende muzikanten overal ter wereld, creëert Ariel Kalma een unieke, eclectische sound-met-lange-delay waarbij hij gebruik maakt van verschillende instrumenten, toonladders en ritmes.

Een van de grondleggers van all things minimalistisch, space, ambient en new age!

 

Jason Kòlar
Nubian Deli, Quanta, Summer Recreation Camp: het zijn maar een paar van de aliassen waaronder de Spaanse dj / producer Cristian Subirà actief is. Als Jason Kòlar verblijft Subirà in dat fijne parallelle universum waar wetenschap en magie haasje over spelen. Met het te verschijnen ‘Modified Perspectives’, uit op Stroom.tv begin juni 2018, ontwierp de Barcelonees de perfecte snelweg richting dat universum. Zijdezachte synths, levendige kleuren en troostende texturen: ‘Modified Perspectives’ is jouw kompas om te navigeren doorheen Subirà’s fascinerende mentale landschappen.

Extra informatie

wo 06.06 - 20:00 Domzaal (doors)
ambient / elektronica
€17 / 14 (vvk)

Credits

in samenwerking met Stroom.tv - beeld Ariel Kalma © Matthew McGuigan - beeld Full Moon Healing © Nana Esi