www.vooruit.be

Filip Joos *geannuleerd*

Pleinvrees - De beste voetbalverhalen

Balzaal - Boekvoorstelling, Literatuur
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Een ode aan de passionele liefde voor het voetbal

Voetbal hangt net als het leven aan elkaar van toevalligheden. Zoals de langeafstandstrap die per ongeluk een doelpunt oplevert, door Filip Joos ‘een zondagsschot’ genoemd. Joos schetst hoe passie voetballers en supporters in de ban houdt. Voor hen lijkt het alsof toeval niet bestaat. Of het nu gaat om voetbalgoden als Ibrahimovic of Pogba, een woeste trainer als Pep Guardiola, of instituten als AS Roma, Ajax of Anderlecht: iedereen wil de overwinning afdwingen en zich onsterfelijk wanen.

In 'Pleinvrees' schrijft Filip Joos over mensen van vlees en bloed. Zijn stukken gaan daarom evenzeer over voetbalkijkers en –fanaten. Misschien droomden we er ooit van zelf die nummer 10 te zijn of helpt de ontlading na een doelpunt om zorgen te vergeten. Voetbal is emotie, een gecondenseerde versie van het leven, even ongrijpbaar, ontroerend of irritant. Filip Joos toont hoe een match nooit eindigt na de negentigste minuut en hoe leven en voetbal ook buiten de lijnen door elkaar lopen.

Filip Joos (1973) is journalist bij VRT en heeft een passionele liefde voor het voetbal. Hij is vaste analist in het programma Extra Time en levert wedstrijdcommentaar voor PlaySports. Zijn column verschijnt wekelijks in De Standaard. Hij schrijft ook voor Hard gras. 

Het boek wordt gepresenteerd in aanwezigheid van legendarische voetbalkenner, dichter, auteur Henk Spaan, een videobijdrage van Daniël Termont en voormalig Gouden Uil-winnaar Marc Reugebrink.

Extra informatie

wo 06.06 - 20:00 Balzaal
boekvoorstelling / literatuur
€5
Nederlands gesproken