www.vooruit.be

Focus on NON:

Nkisi / FAKA

Café - Elektronica, Dj, Concert, Party, #Nightlife
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

AVANT-GARDE UIT DE AFRIKAANSE DIASPORA

In 2015 richtten Chino Amobi, Angel-Ho en de Belgisch-Congolese Nkisi - muziekresident in Vooruit sinds 2017 - NON op, een collectief van artiesten uit de Afrikaanse diaspora dat geluid als voornaamste medium gebruikt. NON is een experimenteel elektronicalabel, een radicaal kunstproject dat vecht tegen de onderdrukking van de zwarte cultuur én een sociaal netwerk. Hun ultieme doel? Dansvloeren overal ter wereld dekoloniseren.

Op zaterdag 26 mei sluiten NON-boegbeeld Nkisi en de Zuid-Afrikaanse gqom-fenomenen FAKA The May Events af in het Vooruit Café met een indrukwekkende live set. Don’t miss out!

 

NKISI

Nkisi is, naast haar cruciale rol in het NON netwerk, zelf actief als producer en dj. Haar producties zijn een aanstekelijke mix van Congolese ritmes, Belgische hardcore en gabber. Donkere, trancey synths en up tempo beats voor een nieuwe generatie. Nkisi’s muziek is doordrongen van een anti-conformistische punkspirit en stelt de spirituele status quo in politiek en op de dansvloer in vraag.

 

FAKA

Fela Gucci en Desire Marea vormen samen het Zuid-Afrikaanse performance duo FAKA. Hun debuut ‘Bottoms Revenge’ verscheen in 2016 op NON: logisch, want FAKA is niet alleen een duo maar evenzeer een collectief dat zwarte queer artiesten in het postkoloniale Afrika een stem geeft. Voor hun nieuwe EP ‘Amaqhawe’ baseerden ze zich op gqom, een uitgebeende versie van African house die zijn roots heeft in de Zuid-Afrikaanse townships. Diepe bassen en killer drums die je live moet meemaken!

 

Extra informatie

za 26.05 - 22:00 Vooruit Café
concert / party / #nightlife
gratis

#TheMayEvents

Credits

beeld Nkisi (c) Michiel Devijver - beeld Faka (c) Amira Moraloki