www.vooruit.be

Hailu Mergia

+ support: Ben Bertrand

Balzaal - Elektronica, Concert
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De online ticketverkoop stopt om 17:00. Er zijn wel nog tickets aan de deur verkrijgbaar!

 

 Legende van de ethio-jazz presenteert comeback album

 

///++\\\

Hailu Mergia

Hailu Mergia’s verhaal zou een film kunnen zijn. Als een van de strafste muzikanten van Ethiopië moeten hij en zijn Walias Band begin jaren 80 hun thuisland verlaten om de toenmalige dictatuur te ontlopen. Mergia belandde in Washington DC waar hij meer dan 30 jaar als taxichauffeur de kost verdiende. Ondertussen brengt hij solo cassettetapes uit met traditionele Ethiopische muziek maar dan gespeeld op analoge synthesizers, elektrische piano en accordeon.

Blogger en dj Brian Shimkovitz - van het label Awesome Tapes From Africa - komt hem ondertusen op het spoor en brengt drie oude platen van Mergia opnieuw uit. De maestro begint opnieuw voor publiek te spelen in 2013 met uitverkochte shows en hordes enthousiaste fans tot gevolg. En nu is er ‘Lala Belu’, Mergia's langverwachte comeback album.

Mergia – ondertussen een kranige zeventiger – tourt met de leading Ethiopische bassist Alem Kebede en drumlegende Ken Joseph om nieuwe wegen te exploreren in de moderne ethio-jazz.

 

///++\\\

Ben Bertrand

Ben Bertrand is een Belgische basklarinettist en componist. Via elektronica en loops transformeert hij geluiden in één hypnotiserend muzikaal object. Voor zijn ep 'Era / Area' (Off Records) arrangeerde hij thema's uit een breed scala aan locaties en era’s, van pygmee-nummers tot werk van Gavin Bryars. Bertrand speelde de voorbije jaren in KERK (Gent), Le Guess Who? (Utrecht), World Minimal Music Festival (Amsterdam), Ancienne Belgique (Brussel) en Les Ateliers Claus (Brussel). Zijn eerste langspeler 'NGC1999' (Les Albums Claus), gewijd aan de astrologische nevel NGC1999, wordt in mei 2018 uitgebracht.

Extra informatie

wo 30.05 - 20:00 Balzaal
€18 / 15 (vvk)
jazz / electronica

 

Credits

beeld (c) Philipp Jester & Piotr Gruchala