www.vooruit.be

Monster Magnet

Concertzaal - Rock, Concert
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De godfathers van de stonerrock

Samen met onder meer Kyuss mag je Monster Magnet gerust de godfathers van de stonerrock noemen. De groep, afkomstig uit New Jersey, zette in 1989 al z'n eerste stappen, om met Spine Of God en dan vooral het legendarische Powertrip (1998) definitief naam en faam te maken binnen de hardere muzikale sferen. 

Frontman Dave Wyndorf blies recent 60 kaarsjes uit, maar staat er nog steeds als vanouds. Bewijs? Een elfde studioplaat, Mindfucker, die op 23 maart verschijnt via Napalm Records. De retro, heavy rock-'n-roll van het vijftal wordt intelligent aangelengd met psychedelica, protopunk en spacerock, en staat live uiteraard garant voor een wervelwind aan pittige riffs, knallende drums en heel wat headbanging.

Table Scraps is een DIY no nonsense-trio uit Birmingham dat maar 4 akkoorden nodig heeft om het lontje van hun energiebom te ontsteken. Denk The Stooges, maar dan met Marylin Manson in plaats van Iggy Pop aan de vocals. Getipt door BBC 6 Music!

Support is ¡PENDEJO!, een vierkoppige muzikale kopstoot uit Nederland. Hun eigen recept: "heavy riffage, pounding drums, right-in-your-face lyrics in urban Spanish about the weirdest stories in life, and to top it all off, a screaming trumpet."

Extra informatie

di 29.05 - 19:30 Concertzaal
concert / #tegast
€31 / 28,75 (vvk, inclusief reservatiekosten)

 

Tickets zijn te koop vanaf wo 20.12 vanaf 12:00

 

Credits

org Democrazy