www.vooruit.be

Rekto:Verso & Vooruit presenteren:

Praten mag, aankomen niet

Foyer Theaterzaal - Talk, Debat / Gesprek
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Een open salon over cultuur en seksisme

#metoo heeft er behoorlijk ingehakt, zowel bij mannen als bij vrouwen, en zeker in de cultuursector. Zit jij ook nog met veel vragen? Kom er met anderen over praten op een open salon over cultuur en seksisme, op 19 december in Vooruit. Inschrijven kan alleen met iemand van de andere sekse.

Waarom wordt er zo emotioneel gereageerd? Wat voelt voor wie overschrijdend? Overdrijven we nu niet een klein beetje? Wanneer trek je bij seksisme aan de alarmbel? Mag je publiek namen noemen? Hoe elkaar beter beschermen? Is de seksuele revolutie in gevaar? Is seksisme in de cultuur wel zo anders dan in andere sectoren? En wat gaan we er nu aan doen?

Vele vragen, vele antwoorden. Ze zinderen al wekenlang door de ether, op Facebook, aan de toog. Zullen we het er ook even samen over hebben, als grote mensen? Kunstencentrum Vooruit & cultuurmagazine rekto:verso klappen de tafeltjes open en heten je van harte welkom op 'Praten mag, aankomen niet'.

Er zijn geen sprekers, behalve wie aanwezig is. Er is geen programma, behalve de vragen die jij bij je inschrijving zelf op tafel legt. Stel je een zaal voor vol kleine tafeltjes, voor maximum vijf mensen. Op elk tafel staat een ingediende vraag. Voor de pauze praten ‘women only’ en ‘men only’ elk aan hun kant van de zaal, na de pauze zijn er gemengde tafels. Er is drank, er is troost en er is beroering. En liefde. Veel liefde. We staan er samen voor en we moeten er samen door.

Dit praatsalon beoogt niet meer dan een open ruimte om samen onze vragen en ideeën te ventileren, om de lever te luchten. Het enige wat we willen, zijn evenveel mannen als vrouwen. En alles daartussen.

Extra informatie

di 19.12 - 19:00 Foyer Theaterzaal
gratis, mits inschrijving

Schrijf je hier in, samen met iemand van de andere sekse. Plus de vraag waar jij het eens echt over wil hebben.

Credits

org rekto:verso & Vooruit