www.vooruit.be

Jasper Steverlinck

Concertzaal - Pop
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Het gaat goed met Jasper Steverlinck. De Leonard Cohen Radio 1 sessie op 6 november in Capitole (Gent) - waar hij aan deelneemt - is ondertussen volzet. Nu ook zijn concert van 19 december in Handelsbeurs (Gent) uitverkocht is, speelt Steverlinck nog een extra show. Zijn langverwachte album verschijnt volgend jaar in maart en wordt voorgesteld in Vooruit.

Zijn meest recente album 'Night Prayer' verscheen op 23 maart en werd voorgesteld in Vooruit. Het is niet zijn eerste solodebuut, maar wel het eerste album met zijn eigen nummers. Steverlinck startte voor het maken van het album een samenwerking met Jake Gosling, de man achter Ed Sheeran en Lady Gaga. De nummers klonken goed, maar toch had hij er geen goed gevoel bij. Daarom begon hij volledig van vooraf aan met de Vlaamse producer Jean Blaute, zonder wie de Vlaamse popmuziek gestopt zou zijn in 1972.

Muzine beschrijft het nieuwe album zo: "Hoogtepunten zijn het bloedstollend mooie That’s Not How Dreams Are Made, het op piano en strijkers gefundeerde Sad Reminders, en de titeltrack, met zijn heerlijke instrumentale outro waarbij de drums voor het eerst echt los mogen gaan. Jasper Steverlinck toont zich op Night Prayer opnieuw als een zeldzaam oorspronkelijk liedjesschrijver, behept met een stem die hij zijn strot uit duwt zonder dat het moeite lijkt te kosten en waarmee hij de essentie van zijn liedjes van een gouden randje voorziet."

 

Extra informatie

19:30 DOORS

20:30 JASPER STEVERLINCK

 €28 / 25,75 (vvk, inclusief reservatiekosten)

 

#tegast

Credits

org Democrazy