www.vooruit.be

Circuit des Yeux / support tbc

Balzaal - Pop, Elektronica, Concert
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
do 15.02.18 20:00 - 22:30 Balzaal
Prijssoort ongenummerd
-18 € 8,00
Voorverkoop € 10,00
bestellen

Een van de meest originele stemmen van haar generatie

“An album bursting with ambition, alternating between moments of intimate beauty and stretches of dense, disorienting fog”: Pitchfork is behoorlijk enthousiast over het nieuwe, pas verschenen album van Circuit des Yeux. Na een tussenstop als haar countryeske alter ego Jackie Lynn is de in Chicago residerende Haly Fohr terug in haar bekendste verschijningsvorm. Op ‘Reaching for Indigo’ verbindt Fohr het cerebrale met het fysieke, met als opvallendste gereedschap haar unieke-vier-octaven stem.

Circuit des Yeux prijkte in 2015 op zowat alle eindejaarslijstjes met het magistrale ‘In Plain Speech’ - check deze ‘Do The Dishes’ als je nog niet overtuigd was. Met haar nieuwe album bewijst de Amerikaanse nog een keertje een van de meest originele stemmen van haar generatie te zijn. Vooruitgestuurde single ‘Paper Bag’ is vintage Circuit des Yeux:
ambient aanloopje dat uitmondt in een beklijvende song waarin Fohrs bariton de hoofdrol speelt. Denk aan het bastaardkind van Nico en Scott Walker en je komt aardig in de buurt.

Fohr werkte in het verleden samen met ronkende namen als Glenn Branca, Lee Ranaldo, Bill Orcutt en Bonny ‘Prince’ Billy. Op haar vijfde langspeler wordt ze ondersteund door een full band, met leden van Bitchin Bajas en CAVE. In Vooruit speelt ze haar enige show in 2018 op Vlaamse bodem.

Extra informatie

do 15.02 - 20:00 Balzaal (doors)
concert
€13 / 10 (vvk)

Credits

beeld (c) Julia Dratel