www.vooruit.be

LUCA School of Arts

LUX

Theaterzaal - Performance, Lezing, #ThinkVooruit
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Van 23 tot 28 oktober - en onder de noemer LUX - kijkt LUCA School of Arts terug naar de beste realisaties van het afgelopen jaar en blikt ze vooruit naar intrigerende projecten in het nieuwe academiejaar. In NEST toont LUCA de beste afstudeerwerken van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers, maar ook vernieuwende onderwijsprojecten en baanbrekende onderzoeksideeën.

Op 28 oktober vindt de academische opening plaats. Op het programma staan onder meer artists talks en lezingen van veelbelovende jonge onderzoekers in de kunsten, een design- en kunsttentoonstelling, screenings en performances, concerten, book launches en een awards night. Keynote speech is van de hand van vice-decaan Maarten Vanvolsem - thema: 'Protagonists of the next society’. We huldigen ook de alumnus van het jaar en reiken een eremaster en LUCA Awards uit.

De academische zitting wordt afgesloten met de artistieke interventie SichtLaut: dans, beeld en muziek versmolten tot één performance. Klank krijgt een lichaam. Beweging maakt sporen. Vorm wordt geluid. Fundamenteel spreken alle performers dezelfde diep menselijke creatieve taal.

Aansluitend kan je naar de finissage van de LUCA Showcase in NEST.

Extra informatie

za 28.10 - 15:00 Theaterzaal
gratis, mits online reservatie

Credits

 org LUCA School of Arts