www.vooruit.be

Film Fest Gent

Grace Jones: Bloodlight & Bami

Theaterzaal - Film
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Een portret van een icoon

Model, homo-icoon en actrice (‘Conan the Destroyer, het Bond-vehikel ‘A View to a Kill’): de androgyne bisschopsdochter Grace Jones was het allemaal. Maar bovenal staat ze te boek als die onwereldse zangeres die met platen als ‘Nightclubbing’ en ‘Slave to the Rhythm’ in de jaren tachtig een brug sloeg tussen disco en new wave, en aldus water en vuur verzoende.

Regisseuse Sophie Fiennes, bekend van ‘The Pervert’s Guide to Cinema’, draaide vijftien jaar geleden met ‘Hoover Street Revival’ al een docu over Jones’ broer Noel, een predikant. Niet lang daarna begon ze aan ‘Grace Jones: Bloodlight and Bami’, waaraan ze tien (!) jaar gewerkt heeft: de eerste vijf om te filmen, de volgende vijf om hem af te werken. Een reis van Jones met haar zoon Paulo naar haar vaderland Jamaica én een uniek concert in Dublin lopen als twee rode draden door deze impressionistische film.

 

Film Fest Gent & Vooruit Afterparty

De vertoning van deze impressionistische rock-doc wordt op zaterdag 21 oktober gevolgd door een gratis afterparty van jewelste in Vooruit.

Extra informatie

za 21.10 - 20:00 Theaterzaal
film
115 min
ENG - geen ondertiteling

Credits

ihkv Film Fest Gent