www.vooruit.be

Carlos Ruiz Zafón

Het labyrint der geesten

Theaterzaal - Boekvoorstelling, Literatuur
  •    
 
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Indrukwekkende opvolger van ‘De schaduw van de wind’

Carlos Ruiz Zafón (1964, Barcelona) is een van de meest gelezen en geliefde auteurs ter wereld. Hij begon zijn carrière met vier YA-romans: ‘De Nevelprins’, ‘Het Middernachtspaleis’, ‘Septemberlichten’ en ‘Marina’. Met zijn roman ‘De schaduw van de wind’, het eerste deel in het vierluik ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’, brak hij internationaal door. Het werd gevolgd door ‘Het spel van de engel’ en ‘De gevangene van de hemel’.

De Nederlandse vertaling van het langverwachte vierde deel verschijnt in het najaar van 2017. De boeken spelen zich telkens af in het mysterieuze Barcelona en zitten vol onvergetelijke terugkerende personages. Vele miljoenen exemplaren gingen wereldwijd over de toonbank, het werk is in meer dan 50 talen verschenen en werd bekroond met talrijke literaire prijzen. De indrukwekkende finale van het vierluik ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’ van Carlos Ruiz Zafón! De bestsellerreeks die begon met ‘De schaduw van de wind’.

Spanje in de late jaren 50: Een opdracht van de geheime dienst brengt de eigenzinnige Alicia Gris van Madrid terug naar haar geboortestad Barcelona. Zij moet de plotselinge verdwijning van minister Mauricio Valls ophelderen, wiens duistere geschiedenis hem in lijkt te halen. Hij heeft een geheimzinnig boek uit de reeks ‘Het kerkhof der Vergeten Boeken’ in zijn bezit, dat Alicia pijnlijk aan haar eigen lot herinnert. Het voert haar naar de boekhandel Sempere & Zoon, in het hart van Barcelona. Maar de antwoorden die Alicia daar vindt, brengen niet alleen haar eigen leven in gevaar, maar ook dat van de mensen die haar dierbaar zijn.

‘Het labyrint der geesten’ is een wervelend verhaal vol passie, intrige en avonturen in het mysterieuze Barcelona en is een eerbetoon aan de wereld van het boek. Opnieuw trakteert Carlos Ruiz Zafón ons op een wonderlijke, onvergetelijke reis door zijn magische universum.

Carlos Ruiz Zafón zal tijdens de avond in gesprek gaan met Nicky Aerts (VRT). Uit de tekst zal (in het Spaans!) worden voorgelezen door Francine Baetens. Voor wie het Spaans niet machtig is: geen zorgen, de tekst wordt in Nederlandse vertaling geprojecteerd.

De avond wordt door Radio Candip muzikaal opgeluisterd.

Extra informatie

zo 12.11 - 20:00 Theaterzaal
literatuur / boekpresentatie
€8 (basis) / 6 (65+) / 4 (-26)

 

ENG gesproken

Credits

ism uitgeverij Signatuur & boekhandel Walry