www.vooruit.be

HOOGTIJ/laagtij

De Zwarte Zuster Fanfare / Rutger De Vries / Pieter Ampe / Nienke Baeckelandt

Gouvernement - Concert, Feest, Party, Performance, #Nightlife
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

HOOGTIJ/laagtij is een feest met als thema ‘Het Feesten’ op zich; een flagrante verering van de ‘Homo Festivus’; een metafoor voor de gedaante -en stemmingswisselingen van een stad op de rand van de waanzin. Het is een uitnodiging tot totale overgave én ontnuchterende reflectie.

Ontdek hier alles over het festival.

Een 20-tal Masters of Ceremony dompelen het publiek 10 dagen lang onder in hun kijk op feest, transcendentie en rituelen. Op 14 juli laten deze artiesten blijvende fysieke sporen achter, in en rond de locatie:

Nienke Baeckelandt (18:00 - 00:00)

Tijdens HOOGTIJ/laagtij drijft Nienke Baeckelandt haar performance ‘SNIP IT’ naar metafysische hoogtes. Tien dagen lang sluit ze zich op in een atelier, gewapend met papier, schaar en een koptelefoon die het ritme van haar actie dirigeert.

De Zwarte Zuster Fanfare (18:00 - 00:00)

De Zwarte Zusterfanfare neemt de openingsceremonie van het festival op zich. Hun beweeglijk klankexperiment start om 18 uur aan de straatkant en duikt later op de avond meermaals op in alle mogelijke uithoeken van het gebouw.

Rutger Devries (21:00)

Met het in-situ werk van Rutger de Vries krijgt HOOGTIJ/laagtij de plechtstatige uitstraling van een galafeest. Hij construeerde een majestueze verfluster die elke dag om 21h stipt in de inkomhal ontsteekt. Elke dag een nieuw spoor.

Pieter Ampe (23:00)

Danser/choreograaf Pieter Ampe mag niet ontbreken op een festival over rituelen. Zijn lichamelijke performances zijn namelijk rituelen op zich. Vaak primitief, woordeloos en schijnbaar kolderiek maar steeds een beetje ongemakkelijk. Wat het op HOOGTIJ/laagtij gaat worden is nog een mysterie. Iets met de trefwoorden: “beardy weirdy”, “calypso”, “jet set”, “copacobana”, “club total”. Bittere ernst dus!

 

 

Extra informatie

HOOGTIJ/laagtij is een festival gecureerd en georganiseerd door Gouvernement en kwam mede tot stand dankzij de steun van VOORUIT, Stad Gent en De Vlaamse Gemeenschap.

za 14 t/m zo 21.07
Gouvernement (Gouvernementstraat 7, 9000 Gent)