www.vooruit.be

Felix Kubin plays 'Takt Der Arbeit' / Hiele / Nosedrip

Theaterzaal - Elektronica, Dj, Concert, Party, #Nightlife
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Vintage kortfilms verklankt

Felix Kubin heeft iets met Vooruit en Vooruit heeft iets met Felix Kubin. In 2016 vormde hij nog met 20 studenten op evenveel vintage MS20 synthesizers het eenmalige Choir of Wires. Het jaar daarvoor toverde hij de Balzaal om tot een dadaïstisch dansfestijn. Bij zijn derde doortocht in Vooruit stelt hij de Belgische première van 'Takt Der Arbeit' voor, een live soundtrack bij een resem fascinerende propagandafilms. Ook kersvers muziekresident Roman Hiele presenteert zijn nieuwste project.

Afterparty is deze keer bij onze vrienden van NEST. Felix Kubin zelf, Hiele en dj Nosedrip trekken voor de gelegenheid een vers blik teutoons dansgeweld open: Berlijn ligt voor één avondje in Gent.

 

++++

Felix Kubin plays 'Takt Der Arbeit'

Tijdens Vooruit & Film Fest Gent krijg je voor het eerst ‘Takt Der Arbeit’ te zien én horen. Felix Kubin speelt samen met drie percussionisten, Miłosz Pękala, Magda Kordylasińska en Hubert Zemler,  een live soundtrack bij verschillende vintage kortfilms. Die verzameling van films brengt op een poëtische of didactische manier de werkritmes van fysieke arbeid in beeld. Documentaires, promotionele en industriële films of pure propaganda? Oordeel vooral zelf.

Felix Kubin "Takt der Arbeit" - live at Nowy Teatr, Warsaw (2016) from Felix Kubin on Vimeo

Kubin plukte alle obscure beelden eigenhandig uit het Hamburgse Metropolis Cinema archief. Een Duitse havenarbeider in volle actie, Chinese militaristische beelden die bulken van de zelfdiscipline of Amerikaanse voorlichtingsfilmpjes die waarschuwen voor de gevolgen van drugs: ze passeren allemaal de revue. Alles werd zorgvuldig gerestaureerd, opgepoetst en voorzien van een nieuwe score. Met atonale patronen en monumentale soundscapes geeft Kubin een wel heel eigen invulling aan de term ‘industrial’.

Felix Kubin is sinds begin jaren 80 non-stop actief als muzikant en componist. Zijn neo-dadaïstische synthpop is doordrongen van Weimar-cabaret, avant-garde space-age pop en absurde humor.

credits:
Felix Kubin (electronics), Miłosz Pękala (percussion, fx), Magda Kordylasińska (percussion, fx), Hubert Zemler (drums)

 

 

++++

Hiele (visuals by Gabriela Gonzàlez)

Nieuwbakken muziekresident Roman Hiele stelt zijn nieuwe project voor. Gewapend met analoge synths en drumcomputers brengt hij een live score bij een animatiefilm van de Brussels-Venezolaanse Gabriela Gonzàlez.

Hiele bewandelt al een aantal jaar een volstrekt uniek pad. Zijn muziek knipoogt naar zowel IDM, 808 Jack en ambient soundscapes. Na zijn 'Essentials Oils' LP - verschenen op het Antwerpse Ekster label - maakte hij de soundtrack voor Dieter Deswartes gevierde documentaire 'Saints', speelde hij mee met Antwerpse supergroep The Mechanics en bracht hij met 'Ritmische Bezieling' een kanjer van een plaat uit.

De visuals zijn van de hand van Gabriela Gonzàlez, geboren in Venezuela maar op en top Brussels. Met een stop-motion van papiercollages en kleifiguren tovert ze DIY-gewijs onweerstaanbare psychedelische pareltjes uit haar camera. Haar films worden bevolkt door muterende monsters die zich in bizarre landschappen voortbewegen. Gonzàlez springt gemakkelijk van abstracte trips naar lsd-versies van animatie-pionier John Whitney. Ze maakte videoclips voor o.a. Le Ton Mité, Pizza Noise Maffia, Shetar en Bear Bones, Lay Low.

TAV EXOTIC - French Girls from Gabriela González on Vimeo

 

++++

Nosedrip

Ziggy Devriendts alter ego heeft eigenlijk geen verdere uitleg meer nodig. Nosedrip is een van de sterkhouders van Stroom.tv en stichter van het Stroom-label (Jan Zonder Vrees! Alain Neffe!). Daarnaast is hij ook radiomaker en drijvende kracht achter Full Moon Healing. Als dj is hij volstrekt onbezorgd over flauwekul als genres, scenes en opgelegde beperkingen. Goede smaak en een open mind primeren bij Nosedrip: meteen ook de hoofdreden waarom we hem in Vooruit zo graag zien.

 

Extra informatie

do 19.10 - 20:00 Theaterzaal
€17 / 14 (vvk)

 

  • 20:00 deuren 
  • 20:30 Hiele
  • 21:00 Felix Kubin
  • afterparty @ NEST

#nightlife

Credits

ism Film Fest Gent & Stroom.tv - beeld Felix Kubin (c) Simone Scardovelli