www.vooruit.be

Uitgelezen Oktober

Met o.a. Hilde Van Mieghem, Dimitri Verhulst en Sioen

Theaterzaal - Literatuur
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Je gids in het Letterland

Een mensenleven is voor de gemiddelde lezer ongeveer net lang genoeg om zo’n 3500 boeken te lezen. Dat klinkt veel, maar dat is het eigenlijk niet. Elk jaar verschijnen er wereldwijd zo’n één miljoen boeken: een gigantische hoeveelheid lectuur om op je eentje te doorploegen. Gelukkig is er hulp: het welbekende boekenprogramma Uitgelezen wijst je ook dit seizoen de weg door Letterland.

Een gerenommeerd panel, met journaliste Anna Luyten vist de parels uit die enorme poel van boeken. Samen met enkele boeiende gasten leveren ze commentaar op de literaire actua, geven de avontuurlijkste leestips en hebben het uitgebreid over de Boeken op Tafel. Presentatrice Fien Sabbe leidt alles in goede banen. Wie wanneer aanschuift en welke boeken ze zullen lezen en bespreken, vind je in de loop van het seizoen op deze site.

Tijdens de eerste editie, op dinsdag 17 oktober, zetelen regisseur Hilde Van Mieghem & schrijver Dimitri Verhulst in het panel. Hilde Van Mieghem verfilmde recent nog ‘Sprakeloos’ van Tom Lanoye. Van Dimitri Verhulst werden al 2 van zijn boeken verfilmd (Problemski Hotel en De Helaasheid der Dingen). Boeken op Tafel zijn o.a.:

  • ‘De Cirkel’ van Dave Eggers - ook net verfilmd;
  • 'Fahrenheit 451' van Ray Bradbury;
  • 'De sympathisant' van Viet Thanh Nguyen.

Voor deze eerste editie gaan we eens voluit voor de overdaad. De drie boeken worden uitzonderlijk extra becommentarieerd:

  • 'De Cirkel' - Dave Eggers: Maud en Jeanne, derdegraads van Freinetschool De Wingerd becommentariëren in een zelfgemaakt filmpje deze grimmige waarschuwing voor een online samenleving
  • 'De Sympathisant' - Viet Thanh Nguyen: Ching Lin Pang is antropologe verbonden aan de Universiteit Antwerpen en KU Leuven. Met een open blik bestudeert ze de hedendaagse ontwikkelingen in Azië voor Mo* Magazine. Waar plaatst zij deze Pulitzer Prize-winnaar over de Viëtnamoorlog?
  • '451 Fahrenheit' - Ray Bardbury: Roderik Six, hoe leest een auteur ('Vloed', 'Val') tevens literatuurrecensent (Knack) een cultklassieker uit '53 over "de vernietiging van het meest illegale bezit dat je kunt hebben: boeken".

 

 

Muziek wordt verzorgd door SIOEN

 

Uitgelezen-abo

Wil je geen Uitgelezen missen? Dan kan je alvast bovenstaande data in je agenda noteren en een Uitgelezen-abo aanschaffen. Meer weten over Uitgelezen op School? Check deze pagina.

Extra informatie

di 17.10 - 20:00 Theaterzaal
literatuur
€8 / 6 / 4
NED
ism De Morgen & Boekhandel Walry