www.vooruit.be

Eko Supriyanto

SALT

CC Evergem, Weststraat 31 Evergem - Dans
  •    
  •    
  •    
  •    
       
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De zwaartekracht in vraag gesteld

Na het internationale succes van ‘Cry Jailolo’ en ‘Balabala’ stelt Eko Supriyanto tijdens EUROPALIA INDONESIA zijn nieuwste voorstelling voor: ‘SALT’.

Voor de solo ‘SALT’ greep Supriyanto terug naar het thema van ‘Cry Jailolo’: de bedreiging van het maritieme leven van zijn thuisland. De choreograaf onderzoekt de relatie tussen zijn Javaanse culturele erfgoed en het ritme van de onderwaterwereld, dat maar liefst 80 procent uitmaakt van de Indonesische archipel.

Daarbij put hij uit zijn klassieke dansopleiding, maar evengoed uit zijn duikervaringen en het vocabularium van de Javaanse agriculturele traditie van het kerven in de grond. Een performance die de zwaartekracht tart.

 

over Eko Supriyanto

“Voor mij moet hedendaagse dans over de mensheid gaan. Het zou voor mij geen zin en geen betekenis hebben om simpelweg iets excentrieks te maken. Een voorstelling moet verbonden zijn met mensen en moet een boodschap in zich dragen die open is voor verschillende interpretaties.” - Eko Supriyanto

Eko Supriyanto is een toonaangevende Indonesische danser, geschoold in Javaanse hofdans en gevechtskunst. Als kind leerde hij traditionele Javaanse dansen van zijn grootvader. Later zou hij die vermengen met Balinese en moderne dans. Supriyanto werd een wereldautoriteit in de danswereld. Zozeer zelfs dat popicoon Madonna hem meenam op haar ‘Drowned’-tour in 2001.

De uitgepuurde dansstijl van Supriyanto put vaak uit ritmische bewegingen van traditionele dansen maar spreekt tegelijkertijd een hedendaagse taal. Thema’s in zijn werk refereren dan ook aan actuele situaties in zijn geboortestreek: de toestand van de natuur (‘Cry Jailolo’) of de positie van de vrouw (‘Balabala’). De choreograaf werkt daarbij steevast samen met jonge performers uit dezelfde streek.

In het kader van EUROPALIA INDONESIA is Eko Supriyanto te zien in België met drie voorstellingen: ‘Cry Jailolo’, ‘Balabala’ en zijn nieuwste solo ‘SALT’. Lees het interview met Eko Supriyanto.


 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

wo 06.12 - 20:00 CC Evergem
dans
tickets via CC Evergem
org CC Evergem 

 

Credits

beelden © David Fajar

in het kader van / in the frame of: EUROPALIA INDONESIA