www.vooruit.be

Laura van Dolron

Liefhebben

Domzaal - Theater
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Laura van Dolron is geen onbekende in Vooruit. De voorbije jaren was ze hier te zien met talloze voorstellingen. Laura van Dolron - in 2018 de nieuwe writer in residence - gaat op zoek naar een oplossing, in haar gekende poëtisch-filosofische stijl. Met haar eigen stand-up filosofie festival 'Belangrijk! Nu!' in Vooruit stuurt van Dolron haar werk en zichzelf opnieuw het land in. Omdat het nu belangrijk is. En jij kijkt met haar mee, want de Nederlandse gaat in die week nog een stapje verder: na iedere voorstelling gaat ze in gesprek met jou, het publiek.

 

Liefhebben: hoe doe je dat?

“In de cel van Nelson Mandela viel een straal licht die hij gebruikte om tomaten te kweken in een paar oude schoenen. Die deelde hij uit aan zijn medegevangenen. Dat is liefde.”

In haar hoofd, in haar hart, in haar omgeving en in de wereldgeschiedenis zoekt Laura van Dolron naar mensen die ons kunnen leren wat liefhebben is. Want écht liefhebben, wat is dat eigenlijk en hoe doe je dat?

In haar zoektocht komt ze steeds de dood tegen, want wat in de bijbel staat blijkt waar: ‘sterk als de dood, is de liefde’. De antwoorden die van Dolron vindt zijn soms hartverscheurend, soms hilarisch en doen je lachen door je tranen heen. ‘Liefhebben’ - in een herwerkte versie - is een niet-wetenschappelijk onderzoek naar het enige wat er echt toe doet.

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand-up filosofie. In haar voorstellingen wisselen humor en diepgang elkaar in razend tempo af. Ze doet op het podium wat een comedian doet, maar dan met meer poëzie en minder behoefte aan de lach. De pers noemde haar de vrouwelijke Woody Allen.

‘Liefhebben’ werd vanaf de première in 2014 lovend ontvangen door pers en publiek en speelt nog steeds in Nederland en België. De voorstelling werd “een cadeau”, “een warm bad” en “louterend” genoemd. In 2016 werd de tekst van ‘Liefhebben’ in boekvorm uitgebracht. Met succes want het boekje is inmiddels toe aan zijn vierde druk.

 

 

 

>> AFTERTALK

Na deze voorstelling volgt een gratis aftertalk met Laura, Kayo Vanderheggen en Steve Aernouts in de Domzaal. Steve, op de planken verbonden aan Het Zesde Bedrijf, werkte in 2011 al samen met Laura van Dolron in 'Wat nodig is'.

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

za 28.04 - 20:00 Domzaal
theater / #resident
€16 / 14 / 12 / 8
NED
aftertalk

Credits

tekst & spel / text & cast: Laura van Dolron - dramaturg: Martine Manten - vormgeving / design: Wikke van Houwelingen & Marloes van der Hoek - lichtontwerp / light design: Gé Wegman