www.vooruit.be

Laura van Dolron

WIJ

Domzaal - Theater
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Laura van Dolron is geen onbekende in Vooruit. De voorbije jaren was ze hier te zien met talloze voorstellingen. Laura van Dolron - in 2018 de nieuwe writer in residence - gaat op zoek naar een oplossing, in haar gekende poëtisch-filosofische stijl. Met haar eigen stand-up filosofie festival 'Belangrijk! Nu!' in Vooruit stuurt van Dolron haar werk en zichzelf opnieuw het land in. Omdat het nu belangrijk is. En jij kijkt met haar mee, want de Nederlandse gaat in die week nog een stapje verder: na iedere voorstelling gaat ze in gesprek met jou, het publiek.

 

“Intens, krachtig, lief, integer en vol overtuiging” 

Ik ga zeggen wie wij zijn. Dat is bijna onmogelijk, omdat bij alles wat ik zeg iemand denkt: “zo ben ik niet”. En dat zegt heel veel over wie wij zijn. Laura van Dolron vraagt zich in ‘WIJ’ af wat we bedoelen als we ‘wij’ zeggen. Wie zijn ‘wij’ en hoe bepalen we wie daar bij hoort en wie niet?

‘WIJ’ gaat over nee-stemmers en ja-knikkers, over Kant en je kleiner maken dan je bent, over Beethoven en emoticons. Van Dolron heeft het over vluchtelingen en vluchters, over in het donker met je kind op een bootje stappen op de Middellandse zee, of je neus begraven in de krullen van je dochter. De pers over ‘WIJ’: “Intens, krachtig, lief, integer en vol overtuiging”.

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand-up filosofie. In haar voorstellingen wisselen humor en diepgang elkaar in razend tempo af. Ze doet op het podium wat een comedian doet, maar dan met meer poëzie en minder behoefte aan de lach. De pers noemde haar de vrouwelijke Woody Allen. 

 

>> AFTERTALK

Na deze voorstelling volgt een gratis aftertalk met Fatih Devos (socioloog en rapper) in de Domzaal. Fatih, geboren als buitenechtelijk kind van een Turkse vader en een Gentse moeder, participeerde onder meer aan het baanbrekende VRT-programma 'Taboe'. 

Extra informatie

vr 27.04 - 20:00 Domzaal
theater / #resident
€16 / 14 / 12 / 8
NED
aftertalk

Credits

tekst & spel / text & cast: Laura van Dolron - dramaturg: Céline Buren - spelcoach: Jantien Koenders & Lizzy Timmers - decorontwerp / stage design: Sacha Zwiers - lichtontwerp / light design: Gé Wegman