www.vooruit.be

Laura van Dolron

Sartre zegt sorry

Domzaal - Theater
  •    
  •    
  •    
  •    
       
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
do 26.04.18 20:00 - 21:15 Domzaal
Prijssoort Ongenummerd
Basisprijs € 16,00
+65 € 14,00
-26 € 12,00
-18 € 8,00
Abokorting 10% (17-18) € 14,50
uitverkocht

Laura van Dolron is geen onbekende in Vooruit. De voorbije jaren was ze hier te zien met talloze voorstellingen. Laura van Dolron - in 2018 de nieuwe writer in residence - gaat op zoek naar een oplossing, in haar gekende poëtisch-filosofische stijl. Met haar eigen stand-up filosofie festival 'Belangrijk! Nu!' in Vooruit stuurt van Dolron haar werk en zichzelf opnieuw het land in. Omdat het nu belangrijk is. En jij kijkt met haar mee, want de Nederlandse gaat in die week nog een stapje verder: na iedere voorstelling gaat ze in gesprek met jou, het publiek.

 

“Een klein theaterwondertje” - De Standaard 

Sommige meisjes vallen op de verkeerde mannen, Laura van Dolron valt op de verkeerde filosofen. Al jaren komt de beroemde filosoof Jean-Paul Sartre Laura opzoeken om haar om de oren te slaan met grote woorden als Vrijheid en Verantwoordelijkheid. Dit keer loopt het echter anders. Sartre staat niet op uit zijn graf om Laura streng toe te spreken, maar om zijn excuses aan te bieden.

In ‘Sartre zegt sorry’ snijdt Laura op een lichtvoetige manier grote thema’s aan waarbij ze zichzelf en het publiek niet spaart. Mensen die komen om te denken, maakt ze aan het lachen en mensen die komen om te lachen, zet ze aan het denken. ‘Sartre zegt sorry’ werd vanaf de première in 2011 lovend ontvangen door het publiek, pers en theaterjury’s, werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival en opende het Theaterfestival Vlaanderen 2011.

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand-up filosofie. In haar voorstellingen wisselen humor en diepgang elkaar in razend tempo af. Ze doet op het podium wat een comedian doet, maar dan met meer poëzie en minder behoefte aan de lach. De pers noemde haar de vrouwelijke Woody Allen.

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

do 26.04 - 20:00 Domzaal
theater / #resident
€16 / 14 / 12 / 8
NED
aftertalk

Credits

tekst / text & concept: Laura van Dolron - cast: Laura van Dolron & Steve Aernouts - dramaturg: Rezy Schumacher & Céline Buren - vormgeving / design: Wikke van Houwelingen & Marloes van der Hoek - begeleiding / coaching: Jantien Koenders - lichtontwerp / light design: Gé Wegman