www.vooruit.be

Platform-K & Benjamin Vandewalle

Common Ground

LOD Studio - Dans
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
         
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
do 05.04.18 20:00 - 21:30 Op Locatie
Prijssoort Ongenummerd
Basisprijs € 14,00
-18 € 8,00
Abokorting 10% (17-18) € 12,50
-26 € 10,00
+65 € 12,00
bestellen
vr 06.04.18 20:00 - 21:30 Op Locatie
Prijssoort Ongenummerd
Abokorting 10% (17-18) € 12,50
-18 € 8,00
-26 € 10,00
+65 € 12,00
Basisprijs € 14,00
bestellen

Een ontmoeting tussen heel verschillende lichamen 

De éne houdt van jumpmuziek en onderbroekenhumor, de andere van ballet en zelfgemaakte love songs, de derde observeert de wereld met zijn camera en is stiekem een volleerd beatboxer.

Waarin lijken we op elkaar? Wat kunnen we van elkaar leren? Performer Benjamin Vandewalle - ex-P.A.R.T.S. - is gefascineerd door ontmoetingen en wat die doen met je blik op de wereld. ‘Common Ground’ gaat over de zoektocht naar raakvlakken. Het is een speelvlak waarin drie dansers elkaar ontmoeten en via beweging beter leren kennen. Wie is die andere danser? Wie ben ikzelf? Hoe verandert het beeld dat ik van mezelf heb door met de ander te dansen? Waarin lijken we op elkaar en waar liggen de verschillen? En bovenal: wat kunnen we leren van elkaar?

Vandewalle danst met twee dansers van Platform-K, een werkplek voor professionele dansers met een beperking. Op de dansvloer - de ‘common ground’ - ontmoeten twee heel verschillende lichamen elkaar. Twee entiteiten die anders functioneren maar die allebei iets van elkaar kunnen leren. Dat doen ze via improvisatie en authentic movement: de ene danser laat zich leiden door impulsen terwijl de partner waakt en observeert. Het resultaat is een fysiek dialoog waarbij sociaal aangeleerde grenzen vervagen en de verbeelding vrij spel krijgt.

 

   

 

Danser Benjamin Vandewalle onderzoekt verschillende methodes van kijken en bekeken worden. Hij was eerder te gast in Vooruit met producties als ‘Hear’ (Film Fest @ Vooruit, 2016) en ‘INTER-VIEW’ (Smells Like Circus, 2016). Platform-K maakt als Gents dansgezelschap inclusieve voorstellingen, zoals het fel bejubelde ‘Monkey Mind’ met Lisi Estaras, in een co-productie met les ballets C de la B en De Grote Post. Kobe Wyffels (30) danst al sinds de start van Platform-K in het gezelschap. Je kon hem aan het werk zien in ‘The beast in the Jungle’ en ‘Monkey Mind’. Hannah Bekemans (24) danst sinds een paar jaar bij Platform-K. Ze danst ook in ‘Monkey Mind’. 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

wo 07 t/m za 10.02 - 20:00 LOD Studio - uitverkocht
do 05 & vr 06.04 - 20:00 Minnemeers
dans
€14 / 12 / 10 / 8
in copresentatie met LOD muziektheater

Credits

creatie: Benjamin Vandewalle - van en met / by and with: Benjamin Vandewalle, Kobe Wyffels, Hannah Bekemans en Fulco Ottervanger - muziek / music: Fulco Ottervanger - kostuum: Sofie Durnez - lichtontwerp en techniek: Marlies Jacques - dramaturg: Charlotte De Somviele - beeld / photo: Yuri Van der Hoeven - productie / production: Platform-K & Vooruit - met de ondersteuning van / with the support of: Konekt, Lucky Trimmer, Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen & Vlaamse Overheid