www.vooruit.be

Geert Belpaeme / l’hommmm

First

LOD Studio - Première, Performance, Dans
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Opgelet: om productionele redenen zijn de speeldata van deze voorstelling gewijzigd. De nieuwe speeldata en -uren zijn di 19.12 om 20:00 en wo 20.12 om 20:00. Een eventuele combinatie met de voorstelling 'w a t e r w a s w a s s e r' van Dounia Mahammed op dezelfde dag is niet meer mogelijk. Alvast onze excuses voor het eventuele ongemak.

 

Danssolo geïnspireerd door Tik Tak en geometrie

Met 'First' componeert Geert Belpaeme - vorig jaar nog te zien in Vooruit met ‘Fünf leichte tanzspiele’ en ‘The act of dying’ van de polen - een prelude met beweging. Hij laat zich voor zijn eerste danssolo inspireren door Tik Tak, geometrie en het essay ‘The first man was an artist’ van expressionist Barnett Newman. Die mix levert het leidmotief op die alles in beweging zet: het verlangen om een lijn te zijn.

'First' vertrekt vanuit het idee dat wij mensen, via de taal zelf de scheppers zijn van de realiteit waarin wij leven. 'First' is een pamflet, een ode aan het beginnen, gedanst door de eerste mens, voor de laatste mens. "I still feel we are in a prelude of history. Or again at the prelude. What matters is the beginning. What matters is to constantly begin."

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

di 19 & wo 20.12 - 20:00 LOD Studio (Bijlokekaai 3, 9000 Gent)
dans / performance / #8x8
€8

ENG

 

in copresentatie met LOD muziektheater

Credits

spel & creatie / played & created by: Geert Belpaeme - creatie / creation: Mats Van Herreweghe - muziek & spel / music & play: Heleen Van Haegenborgh - scenografie / scenographie: Ezra Veldhuis & Bosse Provoost - licht / light design: Geert Vanoorlé - productie / production: l’hommmm - met de steun van / with the support of: KASK School of Arts Gent, Vooruit, Pact Zollverein, wpZimmer, KAAP & Roel Verniers Prijs 2016 (TheaterFestival, t-heater & Circuit X)