| " />

www.vooruit.be

Dounia Mahammed

w a t e r w a s w a s s e r

LOD Studio - Theater
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid
do 21.12.17 20:00 - 20:50 LOD Studio
Prijssoort Ongenummerd
+65 € 8,00
-26 € 8,00
-18 € 8,00
Basisprijs € 8,00
bestellen
vr 22.12.17 20:00 - 20:50 LOD Studio
Prijssoort Ongenummerd
+65 € 8,00
-26 € 8,00
-18 € 8,00
Basisprijs € 8,00
bestellen

Opgelet: om productionele redenen zijn de speeldata van deze voorstelling gewijzigd. De nieuwe speeldata en -uren zijn do 21.12 om 20:00 en vr 22.12 om 20:00. Een eventuele combinatie met de voorstelling 'First' van Geert Belpaeme / l’hommmm op dezelfde dag is niet meer mogelijk. Je kan je ticket(s) ruilen naar één van de nieuwe tijdstippen of je kan een terugbetaling krijgen. Stuur een mail voor wo 01.11 naar info@vooruit.be met je keuze, ruilen of terugbetaling. Vermeld zeker je naam en je rekeningnummer in het geval van terugbetaling. Alvast onze excuses voor het eventuele ongemak.

 

Een choreografie voor één hand

Wat als we alles rondom ons zouden beschouwen als een raadsel? Hoe zouden we ons dan door het leven heen bewegen? Vanuit die vragen vertrekt Dounia Mahammed in ‘w a t e r w a s w a s s e r’. Net als in ‘Salut Copain’ - dat in 2017 nog te zien was tijdens BLAUWDRUK - gaat Mahammed daarbij op zoek naar een intieme ontmoeting met het publiek. Ze heeft het over hier en nu, over wie en wat ons omringt. Inspiratie put ze daarvoor uit zenboeddhisme, taoïsme, theerituelen en het poëtische werk van de Duitse kunstenaar Wolfgang Laib.

In deze tijd zonder tijd om tijd te nemen, wil Mahammed stilstaan, leegte laten bestaan en vanuit die leegte opnieuw waarnemen. In een vormelijk spel met ruimte, tijd, beweging en stem, verkent ze nieuwe manieren om te communiceren: een choreografie voor één hand, of taal die puur klank wordt.

Dounia Mahammed studeerde drama aan het KASK in Gent. Haar werk getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor taal, humor en beeldend denken. In haar afstudeervoorstelling ‘Salut Copain’ - waar ze in 2016 de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op Theater Aan Zee mee won - gebruikt ze taal om op scène te filosoferen, dromen, tekenen, wankelen en bevragen. Mahammed heeft een grote interesse voor sociale kwesties, filosofische bespiegelingen en de poëzie van het alledaagse. Haar werk wil iets vertellen over de mens en het mens-zijn, en schippert daarbij tussen verwondering en vertwijfeling.

Deze voorstelling kan je combineren met ‘First’, om 19:30 in LOD Studio

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

do 21 & vr 22.12 - 20:00 LOD Studio
theater
€8

ENG, met fragmenten NED / FRA / DUI


ism Gouvernement
met de steun van LOD muziektheater

   

 

#8X8

Credits

concept, tekst en spel: Dounia Mahammed – muziek: Alan Van Rompuy – artistiek advies: Tine Van Aerschot & Dries Douibi – scenografie: Koen Demeyere & Dounia Mahammed – lichtontwerp: Timme Afschrift – techniek: Simon D'huyvetter – productie: wpZimmer (Antwerpen) – coproductie: C-Takt (Neerpelt), Vooruit (Gent), Buda (Kortrijk), C-Mine (Genk) – residentiesteun: Gouvernement (Gent), KAAP (Brugge), Buda (Kortrijk), Arsenaal / Lazarus (Mechelen), Kunstenwerkplaats Pianofabriek (Brussel) – met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap – met dank aan: Jakob Ampe, Kosi Hidama, Jan Van Damme, Bram Geldhof, Tom Callemin / met de steun van LOD muziektheater