www.vooruit.be

Abattoir Fermé

Hamlet

Theaterzaal - Theater
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Het meest getroebleerde personage uit de theatergeschiedenis

Ik stel me voor dat het hart van Hamlet even existentieel-donker en eenzaam is als deze plek die ik gretig documenteer.” - Stef Lernous

Zoveel jaar later. Ergens in een grootstad heeft de schizofrene prins van Denemarken, nu een pak ouder, zich teruggetrokken in een claustrofobisch appartement waar de buitenwereld inbeukt op zijn kamer. Polonius, Gertrude en Ophelia spreken hem vanuit het dodenrijk toe. De prins is op zoek naar stille contemplatie. Maar tevergeefs.

Het is alweer van het bedwelmende ‘Ghost’ geleden dat Abattoir Fermé in Vooruit te gast was. Na het succesvolle ‘Alice’ uit 2015 gaat het gezelschap opnieuw met een klassieker aan de haal. Regisseur Stef Lernous herschrijft een Hamlet ‘na de feiten’: alle kwaad is geschied, trauma’s en geesten hebben vrij spel.

Abattoir Fermé’s ‘Hamlet’ wordt zo een gitzwarte en visueel prikkelende val door het brein van het meest getroebleerde personage uit de theatergeschiedenis, helemaal de dieperik in.

Regisseur Stef Lernous is vanaf september 2017 ook de nieuwe Mechelse stadsartiest.

Filip Tielens over de voorstelling in Espresso op Klara: "vleselijk, luid, intens, gitzwart en ijzersterk". Het fragment kan je hier herbeluisteren.

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

do 09 & vr 10.11 - 20:00 Theaterzaal
theater
€18 / 16 / 14 / 8
 
Opgelet: er wordt gerookt tijdens de voorstelling.

 

Credits

tekst & regie / text & direction: Stef Lernous - decor & licht / lights: Stef Lernous & Sven Van Kuijk - techniek / technics: Sven Van Kuijk & Thomas Vermaercke - cast: Stefaan Degand, Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert & Hanne Timmermans - productie / production: Abattoir Fermé - coproductie / co-production: NONA