www.vooruit.be

NTGent / Philipp Becker

Dit zijn de namen

Theaterzaal - Theater
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

'Dit zijn de namen', het verhaal van verloren mensen...

Dit zijn de namen speelt op het puin van een beschaving; klassieke samenlevingsmodellen hebben hun vorm verloren, morele denkkaders zijn afgebrokkeld. In zijn roman zoekt de bekroonde Nederlandse schrijver Tommy Wieringa naar kiemen van nieuwe samenlevingsvormen, voorbij het failliet. Tussen de personages ontstaan nieuwe verhoudingen en krijgt de liefde een gezicht dat danig verschilt van het in onze samenleving gangbare, geïdealiseerde beeld. Zo leidt Dit zijn de namen het publiek naar de vraag: moet een samenleving eerst worden ontdaan van zijn illusies alvorens er terug ruimte ontstaat voor empathie, zorg en een begrip als barmhartigheid? En wie zal ons bij deze hernieuwde tocht door de woestijn gidsen?

In een bijna schokkende eenvoud vertelt 'Dit zijn de namen' het verhaal van verloren mensen, mensen met een schijnbaar hopeloze geschiedenis: een man op zoek naar betekenis in het eigen leven, een groep vluchtelingen op zoek naar hun eigen menselijkheid in de grote wereld. Tegelijk vertelt deze roman op exemplarische wijze de geschiedenis van het mens-zijn zelf, het is een onderzoek naar de mythe van de condition humaine en van ons in-de-wereld-geworpen zijn.

Regisseur Philipp Becker: "Voor mij is het theater een plek van ontmoeting, waar verhalen, geschiedenis en mythologie steeds opnieuw in de directe communicatie met de toeschouwer naar het nu worden gehaald. Ik ben ervan overtuigd dat het toneel een goede plek is om met deze geweldige roman aan de slag te gaan."

Credits

cast: Steven Van Watermeulen, An Miller, Frank Focketyn, Lia Perez, Risto Kübar, Tim Bogaerts & Mark Verstraete - regie: Philipp Becker - naar: Tommy Wieringa - dramaturgie & bewerking: Koen Tachelet - kostuum: Katharina Müller - decor: Bettina Pommer - muziek: Johannes Hofmann - gebaseerd op: 'Dit zijn de namen' van Tommy Wieringa, uitgegeven door uitgeverij De Bezige Bij - beeld: Phile Deprez - org: NTGent

 

 

Met deze gastvoorstelling ben je In Gents Gezelschap, een initiatief van het Gentse Zalenoverleg Podium. Meer werk van Gentse gezelschappen ontdekken? Klik hier