www.vooruit.be

Elly Van Eeghem

CAMPUS

Op Locatie - Atelier, Performance, Installatie, #Stadsatelier
  •    
  •    
  •    
  •    
  •    
         
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

CAMPUS is gratis, maar je reserveert best via de link hierboven. De exacte startlocaties vind je onderaan bij 'extra informatie'. De paden zijn niet altijd verhard, dus best stevige schoenen aantrekken.

 

Feestelijke opening van collectieve ingrepen in de publieke ruimte

CAMPUS is een collectief ontwerpatelier aan De Pintelaan waar samen met schoolkinderen en buurtbewoners gebouwd wordt voor de publieke ruimte. Het atelier maakte een reeks zitmeubels voor de buurt die verbonden zijn door vijf verschillende wandelroutes. Ze brengen je naar allerlei groene plekken in dit deel van de stad. Wandel zelf in oktober elke dag een andere route en ontdek campusrijk Gent!

 

Over Campus

Wie van Gent is, kent de omgeving rondom De Pintelaan en Zwijnaardsesteenweg wel. Een dichtbevolkte stadsbuurt die bulkt van de campussen (UGent, UZ, Broeders van Liefde), die als het ware eilanden rond de buurt vormen middenin de stad. Het is moeilijk voor te stellen dat deze buurt ooit een landelijke omgeving was met uitgestrekte velden.

In CAMPUS - letterlijk “open ruimte” - gaat stadsresident Elly Van Eeghem na wat ‘openbare ruimte’ nu nog betekent. Samen met buurtbewoners, passanten, studenten en schoolkinderen denkt Elly na over vormgeving en gebruik van dat begrip. Zo wordt CAMPUS een open werkplaats in een voormalige drankencentrale waar ideeën voor de omgeving gedeeld worden, waar geschetst en gebouwd wordt. In oktober wordt CAMPUS afgesloten met de inhuldiging van een collectieve ingreep in de publieke ruimte.

 

De verbeelding van stadsontwikkeling

“Misschien begrijpen we soms beter wat de publieke ruimte betekent, als we onze blik een paar honderd meter verschuiven.” - Elly Van Eeghem

CAMPUS is de derde en laatste fase van een in 2012 opgestart project rond de verbeelding van stadsontwikkeling. Elly gebruikt hiervoor video, fotografie, acties in de publieke ruimte en collectieve installaties. Ze legt daarbij telkens de link tussen verschillende westerse steden en haar thuisstad Gent.

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

Credits

van & met / by & with: Elly Van Eeghem, Marlies Jacques, Maarten Van den Bossche, Maarten Jolie, Michiel Soete & Leentje Kerremans ism / icw basisschool De Panda, International School Ghent & buurtbewoners - productie / production: Macadam vzw - coproductie / co-production: Vooruit - met de steun van / with the support of: Cultuurdienst Stad Gent, KASK/HoGent & Eurabo