www.vooruit.be

De Wonderlijke Wereld van Lieven Scheire

De Speciale Relativiteit van Einstein

Theaterzaal - Comedy
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Bestel hier de combi voorstelling + maaltijd + drankje (20.07 of 22.07)

Een lezing van Lieven Scheire – half wetenschapper, half mens – is altijd een hele belevenis: met zijn enthousiasme voert hij u door de wonderlijke wereld van de fysica en natuurkunde, en verbaast hij je met waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën.
Je hoeft geen zes diploma’s te hebben om Lievens wonderlijke verhalen te kunnen volgen (hij heeft die trouwens zelf ook niet). Hij weet als geen ander hoe hij een publiek moet boeien. Dankzij zijn ervaring als stand-up comedian zal je zelfs als leek natuurkunde zonder meer interessant gaan vinden. Niet zonder gevaar overigens, de kans bestaat immers dat je na een lezing van Vampier Scheire helemaal door fysica bent gebeten. Je bent gewaarschuwd.

De relativiteitstheorie heeft de naam een erg moeilijk theorie te zijn die enkel door genieën te doorgronden is. Maar de basis van speciale relativiteit van Einstein is op zich erg simpel en door iedereen te begrijpen. Je moet enkel willen aanvaarden dat de werkelijkheid zich in sommige omstandigheden totaal anders gedraagt dan we gewend zijn.

In deze lezing legt Lieven Scheire op bevattelijke en humoristische wijze de basis van de speciale relativiteitstheorie uit. Wil je versteld zijn van jezelf door echt te begrijpen wat Einstein bedoelde? Dan is dit jouw kans. 

Credits

org Live Comedy