www.vooruit.be

Dounia Mahammed

Salut Copain

Gouvernement - Theater
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Er zijn nog tickets te koop aan de ingang.

 

Een intrigerende monoloog over de mogelijkheid en onmogelijkheid iets gezegd te krijgen

Een verwonderde voorstelling over het zelf en het andere.
Over zoeken naar verbinding tussen de dingen.
Over samen zijn of samen niet zijn.
Een voorstelling van gedachten.
Vrolijke, wilde, vragende, bange, korte en langere gedachten.

‘Salut Copain’ is Dounia Mahammeds afstudeerproject aan de afdeling Drama van het KASK Gent. In de voorstelling gebruikt ze taal als medium om op scène te filosoferen, dromen, tekenen, wankelen, bevragen. Geïnspireerd door het werk van schrijvers Daniil Charms en Paul Auster creëert ze een virtuoos spel rond identiteit en verschil. “Ik denk vragen te stellen, maar de vragen stellen mij”, zoals Dounia het zelf verwoordt.

De voorstelling werd voor het eerst vertoond in Gouvernement (Gent) in de zomer van 2015. In 2016 was ze te zien op Theater aan Zee, waar Dounia de SABAM Jongtheaterschrijfprijs won. Daarna volgde een tournee, met als voorlopige eindhalte BLAUWDRUK.

"’Salut Copain’ is een intrigerende monoloog over de mogelijkheid en onmogelijkheid iets gezegd te krijgen. We zien een vrouw op zoek naar houvast. Ze wil ergens de vinger opleggen, maar het ontglipt haar telkens. Dat levert een vertwijfelde zoektocht op, waarbij ze voortdurend wordt afgeleid door haar eigen denken. De grilligheid van de fantasie, de muzikaliteit van de tekst en het bizarre bewegingspatroon smelten samen in een voorstelling, die tegelijkertijd fragiel en krachtig weet te zijn en de toeschouwer voortdurend meeneemt. Het geheel ademt generositeit uit. De actrice dwarrelt als een licht blaadje door de ruimte heen maar heeft duidelijk een stevig fundament. De fascinaties die aan de basis van de tekst liggen worden op een zeer persoonlijke manier verwerkt en resulteren in een eigenzinnige en originele voorstelling." - juryrapport Theater aan Zee

 

Teaser SalutCopain_teaser- from wpZimmer on Vimeo.

Extra informatie

ism Gouvernement

 

 

Credits