www.vooruit.be

Vooruit & Gouvernement present:

Zombi / Weird Dust

Gouvernement - Rock, Elektronica, Concert
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Opgelet! Tickets zijn niet meer online verkrijgbaar, wel aan de avondkassa in Gouvernement vanaf 19:00.

 

Steve Moores eigenzinnige horrorsoundtrack

 

Zombi

Als Zombi maken A.E. Paterra en Steve Moore nu al zo’n 15 jaar een heerlijke én unieke mix van kraut, prog, new age, italo disco en spacerock. Platen als 'Escape Velocity', 'Spirit Animal' en het in 2016 verschenen 'Shape Shift' lonken nadrukkelijk naar de obscure seventies horrorsoundtracks van een Lucio Fulci of Dario Argento. Zombi is maar zelden te zien op Europese bodem: mis hun doortocht in Gouvernement niet.

Analoge synthmaestro Steve Moore maakt ook solo uitstekend werk. Als Gianni Rossi, Lovelock of Miracle illustreert hij op labels als L.I.E.S. en Spectrum Spools zijn voorliefde voor de eigenzinnige sound van John Carpenter, Goblin, Fabio Frizzi, Steve Hillage en Giorgio Moroder. En Moore heeft een speciale band met België: na jarenlang soundtracks te maken voor onbestaande films, schreef hij in 2014 zijn allereerste echte soundtrack voor Jonas Govaerts' gevierde horrorfilm 'Welp'.

 

Weird Dust

De zware, psychedelische elektronica van Weird Dust komt regelrecht uit onze even psychedelische hoofdstad Brussel. Achter de knoppen gaat Mike Crabbé schuil, bekend als één helft van underground techno noiseduo TAV Exotic. Andere helft is Ernesto Gonzales, met Bear Bones, Lay Low nog te zien op Eastern Daze in 2016.

Het Gentse toplabel KERM bracht van Weird Dust twee straffe tapes uit. Een 7" op het Knotwilg-label volgt nog in 2017.

Extra informatie

Credits

org Gouvernement & Vooruit