www.vooruit.be

Church of Ra:

Amenra / The Black Heart Rebellion / Treha Sektori (sold out)

Concertzaal - Rock, Concert
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Dit concert is uitverkocht. Ook alle combitickets zijn de deur uit. Voor de akoestische show op vrijdag zijn er wel nog tickets.

 

Legendarische post-sludge / post-hardcore band elektrisch

De legendarische post-sludge / post-doom metal / post-hardcore band Amenra bouwde in de loop der jaren een trouwe schare aanhangers op. Meer dan terecht: hun intense live optredens zijn een lust voor oog en oor, én balsem voor de ziel. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei palmt het collectief Vooruit in met een tweedaagse waarin Amenra een akoestische en een elektrische show - hun enige dit jaar in België - speelt.

Rond moederschip Amenra cirkelen nog een pak andere bands, met o.a. Syndrome, Hessian, Oathbreaker en CHVE. Church of Ra is de gemeenschappelijke noemer voor die projecten. In mei nodigt Amenra een aantal van die bevriende bands uit: Innerwoud, The Black Heart Rebellion en Treha Sektori. Na hun uitverkochte doortocht drie jaar geleden - toen in een organisatie van Democrazy - verandert Amenra Vooruit opnieuw in een tempel vol mystieke drones...

 

Amenra (electric) / The Black Heart Rebellion / Treha Sektori

 

++++

Amenra (electric)

Amenra is een sinds 1999 niet te stoppen underground fenomeen dat van intensiteit, inventiviteit en integriteit haar handelsmerk maakte. De band is diep geworteld in de Kortrijkse klei en de H8000-scene die ginds enkele jaren geleden volop bloeide.

Live bouwde Amenra een verpletterende reputatie op, met emotioneel overdonderende shows waarin repetitieve gitaardrones en de getormenteerde frontman Colin Eeckhout centraal staan. De band versterkt die beleving door een sterke visuele look en een voorliefde voor het mystieke en spirituele. Amenra live is iets waar je niet gewoon naar gaat kijken maar waar je je aan overgeeft.

Op zaterdag zetten we de versterkers terug op 11 en palmt Amenra de Concertzaal in voor hun enige elektrische show van het jaar. Niet te missen.

  • “Mocht muziek een kleur hebben, dan blakerden de songs van Amenra onmiddellijk roetzwart.” - De Morgen

 

++++

The Black Heart Rebellion

Het Gentse The Black Heart Rebellion legde sinds hun ontstaan in 2004 een grillig, uniek parcours af. Net zoals Amenra ontsproten ze uit de hardcorescene. Ondertussen vervelde The Black Heart Rebellion tot een eclectische band met een fascinatie voor het bezwerende en apocalyptische.

Debuut 'Monologue' uit 2008 zette de groep meteen op de kaart. Daarna volgden nog een soundtrack voor het theaterstuk ‘Medea’ en een split 7" met Amenra. In 2016 verscheen ‘People, when you see the smoke do not think it is fields they’re burning’, waarop hardcore en screamo-invloeden verbroederden met postrock, folk en Gregoriaanse gezangen.

Het instrumentarium van The Black Heart Rebellion breidde zich in de loop der jaren gevoelig uit, met harmoniums en zelfgebouwde percussie-instrumenten. Daarmee bouwde de band een zeer stevige live reputatie op, met gesmaakte passages op Pukkelpop en Dour.

  • "Kamermuziek hebben we niet gehoord op 'Har Nevo', de moeilijke tweede van de Gentenaars van The Black Heart Rebellion. Een soundtrack om het naburige dorp bij plat te branden en de plaatselijke maagden te schaken des te meer" - Humo

 

++++

Treha Sektori

Treha Sektori is het soloproject van de in Parijs gevestigde Dehn Sora. Als Treha Sektori maakt hij ritualistische dark ambient. Duistere drones laat hij opwellen tot impressionante walls of sound. Met Amenra deelt Sora een voorliefde voor het ceremoniële en het confronterende.

Extra informatie

20:30 deuren
21:30 The Black Heart Rebellion
22:30 Treha Sektori
23:30 Amenra

 

 
 

Credits

beeld Amenra: Gdansk PL (c) Stefaan Temmerman