www.vooruit.be

Church of Ra:

Amenra (acoustic) / Innerwoud

Theaterzaal - Rock, Concert
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Legendarische post-sludge / post-hardcore band akoestisch

De legendarische post-sludge / post-doom metal / post-hardcore band Amenra bouwde in de loop der jaren een trouwe schare aanhangers op over de hele wereld. Meer dan terecht: hun intense live optredens zijn een lust voor oog en oor, én balsem voor de ziel. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei palmt het collectief Vooruit in met een tweedaagse waarin Amenra een akoestische en een elektrische show - hun enige dit jaar in België - speelt.

Rond moederschip Amenra cirkelen nog een pak andere bands, met o.a. Syndrome, Hessian, Oathbreaker en CHVE. Church of Ra is de gemeenschappelijke noemer voor die projecten. In mei nodigt Amenra een aantal bevriende bands uit: Innerwoud, The Black Heart Rebellion en Treha Sektori. Na hun uitverkochte doortocht drie jaar geleden - toen in een organisatie van Democrazy - verandert Amenra Vooruit opnieuw in een tempel vol mystieke drones...

 

Amenra (acoustic) / Innerwoud

 

++++

Amenra (acoustic)

Amenra is een sinds 1999 niet te stoppen underground fenomeen dat van intensiteit, inventiviteit en integriteit haar handelsmerk maakte. De band is diep geworteld in de Kortrijkse klei en de H8000-scene die ginds enkele jaren geleden volop bloeide.

Live bouwde Amenra een verpletterende reputatie op, met emotioneel overdonderende shows waarin repetitieve gitaardrones en de getormenteerde frontman Colin Eeckhout centraal staan. De band versterkt die beleving door een sterke visuele look en een voorliefde voor het mystieke en spirituele. Amenra live is iets waar je niet gewoon naar gaat kijken maar waar je je aan overgeeft.

Op vrijdag speelt de band akoestisch in de Theaterzaal. Wie ze al eens mocht aanschouwen in die gedaante, weet wat te verwachten: een bezwerende en intense set waarin melancholie en subtiliteit centraal staan.

  • “Mocht muziek een kleur hebben, dan blakerden de songs van Amenra onmiddellijk roetzwart.” - De Morgen

 

++++

Innerwoud

Innerwoud - alias Pieter-Jan Van Assche van collectief Zura Zaj - maakte met 'Mirre' een pareltje vol minimalistische, neoklassieke ambient en etherische kamermuziek. Deze eenmansband doet het enkel met een contrabas en een stapel effecten. Innerwoud hoort perfect thuis in het rijtje artiesten van het Gentse Consouling Sounds-label. Ingetogen drones en post-metal ambient in mineur.

  • “There is only one word for this debut album: wonderful.” - Peek-a-boo-magazine

Extra informatie

tickets: €20 / 17 (vvk)

 

20:00 deuren
20:30 Innerwoud
21:15 Amenra

 

 

Credits

beeld Amenra: Gdansk PL (c) Stefaan Temmerman