www.vooruit.be

Vooruit & Stroom.tv present:

Full Moon Healing: Midori Takada / Suzanne Ciani

Concertzaal - Pop, Elektronica, Concert
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Een nieuwe lente dus een nieuwe editie van Full Moon Healing, het mini new age en ambientfestival dat Vooruit met lokale helden Stroom.tv en Nosedrip samenstelt. En met niemand minder dan Midori Takada en Suzanne Ciani staan meteen twee van de grootste namen uit het genre op de affiche.

Midori Takada // Suzanne Ciani

 

++++

Midori Takada

In maart 2017 brengt het fantastische Palto Flats label een reissue uit van een van de meest gezochte Japanse ambient-platen ooit. Midori Takada's 'Through The Looking Glass' (uit 1983!) is de muzikale evenknie van een heerlijk dromerig, minimalistisch droomlandschap. Takada speelt op een van haar zeldzame live shows - én haar enige Belgische halte - een selectie uit dat legendarische album.

De componist en percussionist combineert op 'Through The Looking Glass' de Fourth World-esthetiek van ambient en freejazz-grootheden als Jon Hassel, Brian Eno en Don Cherry met haar fascinatie voor Koreaanse folk en traditionele Ghanese en Senegalese muziek. Marimba’s, shakuhachi’s - een soort Japanse blokfluit - en repetitieve trance-percussie spelen de hoofdrol. 'Through The Looking Glass' verwijst niet voor niets naar Lewis Carrols gelijknamige meesterwerk. Net als bij Alices Wonderland treed je bij Takada een alternatief universum binnen, maar dan wel eentje waar de psychedelische paddestoelen weelderig groeien.

  • “Long been seen as one of the all-time finest ambient works with Takada combining subtle percussion, samples of wildlife and glowing melodies.” - The Quietus

 

++++

Suzanne Ciani

Videogames voor Atari - check Wikipedia millennials - soundtracks (Meco's discoversie van Star Wars) en televisiereclames voor Coca-Cola: het prijkt allemaal op Suzanne Ciana’s cv. De legendarische Buchla-synthpionier was decennia een veelgevraagd geluidsexpert én een van de meest avontuurlijkste componisten van haar tijd. Want naast commercieel werk staat Ciani vooral bekend als een avant garde componist van elektronische muziek. Klassieke new age synthalbums als 'Seven Waves', 'The Velocity Of Love' en haar solo piano-album 'Pianissimo' uit 1990 illustreren dat.

In 2016 nog maakte ze met Kaitlyn Aurelia Smith de enthousiast ontvangen langspeler 'Sunergy', uit op RVNG Intl. Bij Finders Keepers Records verscheen dat jaar ook een fantastische live soloset uit 1975 van Ciani. ‘Buchla Concerts’ wordt beschouwd als de heilige graal van elektronische muziek en bevestigt nogmaals Ciani’s genie. Het futuristische klavieroptimisme van de toen amper 20-jarige vrouwelijke tegenhanger van Morton Subotnick klinkt anno 2017 nog even urgent, complex, speels en melodisch als toen.

 

Extra informatie

tickets: €20 / 17 (vvk)

 

20:00 - doors
20:30 - Midori Takada
21:45 - Suzanne Ciani
22:40 - end

 

Credits

ism Stroom.tv & Nosedrip