www.vooruit.be

This Is Not This Heat

+ support: Cantenac Dagar

Balzaal - Rock, Concert
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

This Is Not This Heat 

 

Radiolegende John Peel was fan en bands als PIL, Sonic Youth en Gang Gang Dance haalden de mosterd bij hen. Om maar te zeggen: de impact van de legendarische postpunk band This Heat is enorm. De groep bestond een luttele zes jaar en bracht slechts twee albums - 'Health & Efficiency' en 'Deceit' - en een ep uit. Dat was meer dan genoeg om een nieuwe vorm van DIY avant-garde rock te creëren. Anno 2017 zijn ze terug, live geruggensteund door een allstar band met leden van Thurston Moore Band. En meteen passeren ze in Vooruit voor hun enige Belgische halte.

This Heat werd opgericht in 1976 in Londen door het trio Charles Bullen, Gareth Williams en Charles Hayward. Het geluid van de band is moeilijk te categoriseren. Je hoort ambient soundscapes gemaakt met tape loops, polyritmische percussie, brutale noise uitbarstingen en tegendraadse met dub doorspekte avant-rock. Onconventioneel, vernieuwend en baanbrekend: het geldt allemaal voor dit trio.

This Heath ontwikkelde met live optredens en lofi home recordings een compromisloos geluid dat nu nog even origineel en uitdagend klinkt als toen. In 1982 hield het drietal het voor gezien en concentreerden ze zich op nieuwe projecten zoals Circadian Rythms en Camberwell Now. Hayward ging solo en speelde nog bij The Raincoats. Gareth Williams overleed in 2001.

Exact 40 jaar na hun eerste show in ‘76 traden Haywarth en Bulen in 2016 terug samen op onder de naam This Is Not This Heat. Vergezeld van een rist ronkende namen - Thurston Moore (Sonic Youth), Alexis Taylor (Hot Chip) en Daniel O'Sullivan (Grumbling Fur) - kwamen ze vrolijk hun muzikale erfenis tackelen. Die legendarische wederopstanding smaakte naar meer.

Daarom speelt This Is Not This Heat in 2017 een beperkt aantal concerten, met als enige Belgische halte Vooruit. Live worden Hayward en Bulen bijgestaan door Daniel O'Sullivan (Grumbling Fur), Chris Cutler (Henry Cow), Alex Ward en James Sedwards (Thurston Moore Band). Geloof ons: this is gonna be good!

 

 

support: Cantenac Dagar

Cantenac Dagar is een Frans duo dat met eenvoudig huis-, tuin- en keukenmateriaal - of in hun geval: een banjo, beatbox en cassettespeler - een hypnotische en noisey ratatouille maakt. Bezielers Stéphane Barascud en Aymeric Hainaux zijn ook de drijvende kracht achter het zeer fijne Isola Records label.

Extra informatie

tickets: €25 / 22 (vvk)