www.vooruit.be

Blaudzun

Balzaal - Rock, Pop, Concert

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Na zijn succesdebuut Heavy Flowers, kwam de Nederlandse singer-songwriter Blaudzun al snel met een nieuwe plaat (Promises Of No Man's Land) en bijhorende tour op de proppen. Zijn uitverkochte concert in Vooruit was er eentje om in te kaderen. Met singles als 'Euphoria' kreeg hij het Gentse publiek moeiteloos op zijn hand. 

Begin oktober - 2,5 jaar later - verscheen het nieuwe album van Blaudzun: Jupiter, zijn vijfde langspeler ondertussen. Jupiter is het eerste deel van een drieluik. Blaudzun brak met zijn gewoonte om voornamelijk solo of met slechts één muzikant te werken en dook met meerdere muzikanten tegelijk de studio in. Johannes Sigmond over de opnames: "Er zijn veel gitaren gesneuveld. Er zat zoveel venijn en frustratie in mij: dat kwam er allemaal uit.”

Live overtuigt Blaudzun altijd. De recente albumvoorstelling in de Botanique was voor HUMO het concert van de week. En de man heeft een boon voor België: "In meer algemene zin vind ik het heel prettig dat er in België net wat beter geluisterd wordt, en dat het er ook niet zo vaak over randzaken hoeft te gaan. In Nederland word ik nog altijd in vrijwel elk interview aangesproken op mijn uiterlijk. Tja." Wat wil je nog meer?

Volg dit event ook via Facebook.

Extra informatie

tickets: €24 / 21,75 (vvk, inclusief reservatiekost)

Credits

org Democrazy