www.vooruit.be

Eastern Daze - day 2 (free entrance)

YZ // Dj Sebcat // A Story of Sahel Sounds + Sakala // talk // record fair

Diverse Zalen - Concert, Film, Party
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

 Zin in meer? Koop een weekendticket.

 

YZ // Dj Sebcat // film: A Story of Sahel Sounds + Sakala // talk

record fair

 

++++

 

YZ // Dj Sebcat (B)

00:00 Vooruit Café - gratis Caféconcert

YZ is het pseudoniem van Brusselaar Younes Zarhoni. En Zarhoni is een Brusselaar pur sang: gepokt in klassieke Arabische soefizang en gemazeld in het uitgaansleven waar ruwe electro en acid de hoofdrol spelen. Zijn muziek laveert tussen postmoderne smartlap en de Arab Bass die in steden als Beiroet, Jeruzalem en Caïro welig tiert. Hij debuteerde pas met een 10” op het altijd fantastische Lexi Disques.

start

(c) Fabonthemoon 

 

    maak meer mee

 

+++

 

Simon Halsberghe - Sakala // Neopancollective - A Story of Sahel Sounds

15:00 t/m 18:30 Theaterzaal - film / talk - gratis

Les Filles de Illighadad spelen zaterdagavond een van hun eerste concerten op Europese bodem. Maar waar komen ze vandaan? En hoe zijn ze erin geslaagd om een van de albums van het jaar te maken? In de indringende docu ‘A Story of Sahel Sounds’ krijg je de antwoorden.

De film schetst een beeld van Christopher Kirkleys Sahel Sounds, een blog, platenlabel en platform voor kunst en muziek waarin de Sahel-regio centraal staat. Kirkley verkent als een niet-traditionele etnograaf het Noord-Afrikaanse land Niger. Daar gaat hij op bezoek bij nieuwe en volstrekt eigenzinnige kunstenaars, zoals elektronica wizard Hama, de vrouwelijke gitarist Fatou Seidi Ghali van Les Filles de Illighadad en de sterren van Agadez, Etran de L`Air.

Op een roadtrip van de hoofdstad naar Agadez - de poort naar de Sahara-woestijn - ben je getuige van optredens-langs-de-kant-van-de-weg, originele Visa-toepassingen en een lokale kapper die zijn American Dream uit de doeken doet. Een muziekdocumentaire die een andere blik biedt op een regio die doorgaans als no-gozone aangeduid wordt...

Voorafgaand aan ‘A Story of Sahel Sounds’ kan je nog de kortfilm ‘Sakala’ van ex-KASK-student Simon Halsberghe bekijken. In de prent belicht de kunstenaar een standbeeld van Sakala, de eerste Afrikaanse jongen die België bezocht - in 1884. Sakala leerde toen de Franse taal, droeg westerse kleren en werd zelfs herdacht met een monument. Maar dan wel als naakt kereltje in lendendoek. ‘Sakala’ is een deconstructie van filmische illusies en een kritische analyse van de westerse blik.

Aansluitend op de twee films vindt in de Theaterzaal een gratis paneltalk plaats, met o.a. Mike Cooper, Giancarlo Tionutti en Ernesto Gonzales van Bear Bones, Lay Low.

start

 

 

++

 

Record fair 

14:00 t/m 22:00 Ticketbalie - gratis

Een high quality selectie van onafhankelijke platenwinkels en underground labels.

start

Extra informatie

Ticketbalie
14:00 Record fair

Theaterzaal
15:00 deuren
15:30 film ‘A Story of Sahel Sounds’ + ‘Sakala'
17:30 paneltalk

Vooruit Café
00:00 YZ / DJ Sebcat

Credits

org Vooruit ism Kraak & Sound In Motion