www.vooruit.be

Locatie: Peter Aers

Crime and Punishment

Op Locatie - Theater, Performance
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Ga de confrontatie aan met je eigen oordelen

Met 'Crime and Punishment' waagt Vooruit-stadsresident Peter Aers zich aan een nieuw hoofdstuk in de reeks 'Everything Depends on How a Thing is Thought'.

Geïnspireerd door Hannah Arendt stellen we in deze gespreksperformance onze oordelen, waarden en grenzen van de groep in vraag. Hoe wijzen we schuld toe aan anderen, welke waarden staan op het spel en welke straf willen we geven, indien nodig? In ‘Crime and Punishment’ deconstrueert Aers hoe we ons organiseren om te oordelen en laat hij ons verbaasd achter met onze overtuigingen.

In het traject van ‘Crime and Punishment’ organiseren we verder nog socratische gesprekken over 'de leugen', lezen we samen verhalen in enkele gevangenissen, en onderzoeken we naar een time-out benadering voor jongeren. Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief via peter.aers@telenet.be.

Peter Aers studeerde filosofie in Gent en Genève en theater in Brussel. Via verschillende oefeningen, gesprekken en voorstellen plaatst hij de dialoog met het publiek centraal. Met de gespreksperformances onderzoekt hij hoe we kunnen spreken in een gemeenschap en de rol van macht in dit spreken.

Beluister hier het interview met Peter op Tumult.fm:

Extra informatie

tickets: €10

op locatie: Opel Garage, Brugsepoortstraat 17, 9000 Gent  

NED / ENG (wo 15.02)

Credits

van & met Peter Aers, Bart Capelle, Melissa Mabesoone & Dries Warlop - coproductie: Vooruit, Kaap en Workspacebrussels - met de steun van de Vlaamse Gemeenschap & Vormingplus Gent-Eeklo - met dank aan Winny Ang, Wim Cuyvers, Leonie Persyn & Kristof Van Rossem - beeld © Paul McGee