www.vooruit.be

Moonday

Balzaal - Feest, Party
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Dansen op tech house en techno op een maandag? Dat kan! De mannen van Moonday doen het al meer dan een jaar op maandelijkse basis en met groot succes. Club XIII in de Overpoort mag op Moonday steevast rekenen op lange rijen buiten en een buitenaardse sfeer binnen. En nu breiden ze hun trips naar de maan uit met een missie naar Mercurius die voor de gelegenheid naar de Balzaal van Vooruit afdaalt.

Het is dan ook een bijzondere datum want voor één keer heeft niemand een excuus om op maandagavond lekker thuis te blijven. Dinsdag 1 november is een vrije dag dus halen ze voor die speciale gelegenheid wat extra grote gasten naar deze tijdelijke controlekamer van hun ruimteveer.

De eerste gast is Enrico Sangiuliano uit Italië. Bezeten door percusssie, begon hij te produceren in 2009 en na heel wat releases op Italiaanse en kleinere internationale labels, vond hij zijn weg naar de grotere waaronder meer recent onder meer Break New Soil Recordings, Gem Records en Adam Beyer’s Drumcode. De laatste release op Drumcode, toepasselijk voor deze party ‘Moon Rocks’ genaamd, werd door Mixmag aangeduid als één van de highlights op de veelbesproken ‘Closing Party’ van de Space in Ibiza.

Daarnaast stond Enrico ook op de ’25 Years DJ Magazine’ party naast Chris Liebing en The Advent of in heel wat coole locaties in Nederland met zijn labelgenoot Secret Cinema van Gem Records. Hij heeft ondertussen ook heel wat remixen verzorgd voor onder meer D-Unity, Da Fresh, Armand van Helden en meest recent Moby. We zijn er van overtuigd dat hij ons spaceship op meer dan gepaste wijze naar Mercurius zal voeren.

Tweede gast is één van de snelst rijzende sterren aan het techno firmament uit eigen land. Amelie Lens maakt op dit moment furore op dansvloeren wereldwijd nadat ze door het Pan-Pot duo werd opgepikt voor hun ‘Second State’ label. Ze maakt ook deel uit van de Labyrinth-familie.

En dan zijn er natuurlijk de Moonday-residents. Lebawski staat voor een perfecte mix van tech house en techno waarmee hij nieuwe combinaties en transities maakt en zo de lat telkens een beetje hoger wordt gelegd en hij je mee kan nemen op zijn vlucht.

Merch&Dise is een Gents duo dat hun techno en tech house aanvult met live percussie waarin je meteen ook hun roots in Afrikaanse rythmes en hiphop zal herkennen.

Vlieg met ons mee, deze keer niet naar de maan maar zelfs verder weg en verlies jezelf in een nacht waarin je het leven eens vanuit een andere hoek kan bekijken.

 

Line-up

  • Enrico Sanguiliano (Drumcode, Gem Records, IT)
  • Amelie Lens (Second State, Labyrinth, BE)
  • Lebawski & Merch&Dise (Moonday, BE)

Extra informatie

+++ boarding passes (vvk) +++ 

  • 1st wave: €10
  • 2nd wave: €12
  • 3rd wave: €15

groeptickets (10 personen of meer): moonday.event@gmail.com

€14 via de Ticketbalie van Vooruit

 

+++ guidelines +++

There will be no words that rhyme with orange.
There will be no fries served before their time.
There will be no shout outs.
There will be no traffic jam due to Watteeuw
There will be no panties on the bathroom floor (again).
There will be no Dr. Phil.
There will be no kids crying for Bieber.
There will be no babies by Bieber, nor any Biebernaires.
There will be no 40s left after midnight.
There will be no Facebook.
There will be no Jersey Shore.
There will be no Usher requesting Usher, again.
There will be no rapper energy drinks.
There will be no chick stealing my bottle of Vodka.
There will be no Olsen Twins "Pizza".
There will be no pigeons.
There will be no rapper energy drinks.
There will be no trending topics other than #wauwmoonday

Credits

org Nasty Mondays - artwork (c) Plastik Goodies - beeld (c) Dimitri Bekaert Photography