www.vooruit.be

Henk Rijckaert

Technostress

Theaterzaal - Comedy

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Toen de oermens het vuur ontdekte en zo een grote sprong voor de mensheid maakte, ontstond er een nieuweangst. Telkens wanneer de holbewonder zijn grot verliet, was er die ene dwangmatige gedachte: “Shit, heb ik hetvuur wel uitgezet?” Grotten werden huizen, grote rollende stenen werden deuren met sloten en een nieuwe soortpaniek was geboren. * Deur slaat dicht * ... “Fuck, waar zijn mijn sleutels?!”

Toen later ook GSM’s, sjakossen, portefeuilles en brillen hun intrede maakten, werd het huis verlaten een steedsstressvollere onderneming. En dat was nog maar het begin. Want daarbuiten staat nu de auto die tegen ons praaten ons beveelt om links af te slaan bij de volgende rotonde. Op het werk zijn er de koffieautomaten die ons tergendlangzaam maar hevig spetterend en met groots lawaai onze koffie schenken. “Koffie” volgens die machine,“maagzweer” volgens de dokter. En er zijn computers met een eindeloze stroom aan e-mails. Korte mails. Langemails. MAILS IN CAPSLOCK. Foto's van katjes. Er zijn SMS’jes en MMS’jes. Telefoons met voicemails en apps. EnWhatsApp?! En een iPad met sociale meldingen en verplichtingen, breaking news, nog meer apps en – okee, ik geefhet toe – vooral Candy Crush. Er is Twitter en Facebook en Instagram en TV en Netflix en On Demand en NetGemist en Ooit Gemist...

Hebben de kinderen morgen tekenles of moeten ze naar de voetbal?
En staat dat in de blauwe of de groene agenda?
Zoveel om te volgen.
Zoveel om aan te denken.
Waarschijnlijk dat ik daarom vergeten ben waar dit naartoe ging.

Henk Rijckaert raakte bij het grote publiek gekend met onder andere zijn avonturen in ‘Zonde van de Zendtijd’ enrecenter als panellid in ‘Scheire en de Schepping’. Ondertussen een gevestigde waarde in onze comedywereld enéén van het lands zeldzame soundcomedians. Herkenbaar, grappig en een tikje chaotisch. En nu op tournee meteen volledig nieuw gebricoleerde show!


Persquotes over Henk Rijckaert’s vorige show (De Fun, De Hits)

“Henk Rijckaert is een briljante woordsmid. Met ‘De Fun, De Hits’ heeft hij een topshow gemaakt, zijn beste tot nogtoe.” (De Standaard, ★★★★★)

“Pretentieloos, vakkundig en geestig” (deredactie.be)

Credits

Org. Livecomedy.be

Tekst, muziek en spel: Henk Rijckaert
Productie: Leslie Vantomme