www.vooruit.be

Ewout D'Hoore

Cash Crash Balderdash

Op Locatie - Performance, Kids
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Een participatief onderzoek over de (on)mogelijke waarde van geld

‘Cash Crash Balderdash’ is een zoektocht naar hoe we de wereld kunnen redden. Stadsresident Ewout D’Hoore en Cécile Hupin nodigen kinderen en volwassenen uit om samen onze verhouding tot geld te onderzoeken en tot actie over te gaan. Samen herschrijven ze de spelregels en maken ze het ondenkbare weer mogelijk. Een participatief onderzoek - geleid door kinderen - over de (on)mogelijke waarde van geld.

Ewout D’Hoore is sinds 2012 stadsresident bij Vooruit. Hij werkt vooral met kwetsbare groepen zoals dementerende senioren, Congolese kindsoldaten, Vlaamse kansarmen of Brusselse straatkinderen. Sinds 2014 is hij bezig met een traject rond het bevragen van de economie, in het afgelopen seizoen voor het eerst met hulp van kinderen. De eenvoud van hun vragen zorgde voor een verhelderend perspectief op hoe beperkt ons denken is over een werkelijkheid die ons allemaal omringt en determineert. De resultaten van dit traject werden gepresenteerd in het kader van het festival '(Im)Possible Futures'.

Naar aanleiding daarvan is de vraag gekomen om een schooltraject op te zetten voor WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN met deze uiteindelijke presentatie op 01 en 02.10.
 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Button bestel abonnement

Extra informatie

doorlopend tussen 11:00 en 17:00, aan de Zuivelbrug

gratis
NED
ihkv WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN

Credits

van & met: Ewout D’Hoore, Cécile Hupin, Hanne Vandersteene, Melanie De Munck & Carla Beeckmans - met dank aan: Vooruit, De Kleurdoos, Brede School Ledeberg, MIAT & Ingrid Antheunis