www.vooruit.be

Mind the Book - Potpourri

Een graphic novel op muurformaat

Brugzaal - Expo
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De tijd dat het beeldverhaal enkel iets voor kinderen was ligt gelukkig ver achter ons. Een generatie jonge auteurs, ook in België, staat klaar met één voor één schitterende graphic novels onder de arm. Enkele van die talenten waren tijdens Mind the Book in 2012 live aan het werk te zien in Vooruit. 'Potpourri' is het uiteindelijke resultaat geworden, een reusachtige graphic novel op muurformaat.

 

Graphic novel marathon

Even terug naar 2012. Tijdens een heuse graphic novel marathon verstripte het kruim van de Belgische stripwereld - Ilah, Serge Baeken, Kristof Spaey, Dieter Van der Ougstraete, Maarten De Saeger, Val Gallardo, Pieter De Poortere en Pinda - live een exclusief kortverhaal van schrijfster Annelies Verbeke (‘Slaap’, ‘Reus’, ‘Vissen redden’). Stripconnaisseur Peter Moerenhout herwerkte het verhaal tot stripscenario, dat uiteindelijk uitmondde in ‘Potpourri’.

Iedere tekenaar nam een ander personage voor zijn / haar rekening en tekende dat personage in zijn / haar grafische stijl. Het resultaat is een verrassend samenhangend beeldverhaal waarbij iedere auteur twee pagina’s uitwerkte. Na jaren van ijverig bijschaven en sleutelen is ‘Potpourri’ nu permanent te bewonderen in Kunstencentrum Vooruit.

 

Nieuw werk

Als inleiding op 'Potpourri' organiseert Mind the Book op woensdag 9 maart om 20:30 in de Brugzaal een gesprek rond graphic novels en nieuw werk van stripauteurs Jeroen Janssen ('Abadaringi'), Dieter Van der Ougstraete ('Fantomia') en Serge Baeken ('Sugar'). Peter Moerenhout is de gastheer.

Opgelet: voor deze avond is inschrijven op voorhand een vereiste. Dat doe je via deze link.

 

 

(c) Serge Baeken / Maarten De Saeger / Val Gallardo
 

Extra informatie

gratis, doorlopend te bezichtigen in de Brugzaal

ook de gespreksavond is gratis, maar wel even inschrijven