www.vooruit.be

Full Moon Healing: Laraaji / Gigi Masin / Eiland

Domzaal - Elektronica, Concert
  •    
  •    
  •    
     
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Full Moon Healing, een festivalconcept bedacht door Nosedrip en Atelier Brenda (Stroom.tv), wordt een nieuwe reeks binnen Kunstencentrum Vooruit. Op een Full Moon Healing-avond nodigen we bekende en minder bekende new age- en ambientartiesten uit én zorgen we telkens voor een totaalervaring, met deep listening-sessies en aangepaste sfeer.

Twee legendarische ambientpioniers - Laraaji en Gigi Masin - en een nieuw project van eigen bodem mogen het startschot geven van deze eerste Full Moon Healing. En speciaal voor de gelegenheid wordt het decor van de Domzaal onder handen genomen door de Stroom.tv-crew. Channelen met je chakra ging nog nooit zo diep.

 

LARAAJI

“‘Day of Radiance’ is a hypnotic listen.” - Pitchfork

Laraaji is een grote naam in het new age- en ambientwereldje. Niemand minder dan Brian Eno ontdekte de jonge Amerikaan eind jaren 70 en bracht prompt Laraaji’s legendarische debuutplaat 'Ambient 3: Day of Radiance' uit, in Eno’s befaamde Ambient-series (die in ‘78 begon met 'Music for Airports’). Het werd een buitenbeentje in de reeks: een album met weinig electronica maar met energetische dulcimer-workouts die doen denken aan Terry Rileys minimalistische meesterwerken.

Daarna werd het stil rond Laraaji - hij werkte jaren in yoga- en meditatiecentra en gaf lachworkshops om aan de kost te komen. Enkele jaren terug verscheen de man opnieuw op de radar door heruitgaven van vroeger, baanbrekend werk op labels als Warp/All Saints en RVNG INTL. Ondertussen ging Laraaji weer op tour - met Sun Araw - en werkte samen met Blues Control.

Op Full Moon Healing speelt hij integraal zijn debuut, dat vorig jaar opnieuw werd uitgebracht op het Glitterbeat-label.

 

GIGI MASIN

“Masterfully crafted mood pieces” - Pitchfork

Gigi Masin maakte in 1986 de geniale cultplaat ‘Wind', een meesterwerk vol balearische ambient en flarden van Harold Budd en Arthur Russels 'World of Echo'. De voormalige radio-dj verkocht dat album wel na optredens maar de plaat kwam nooit officieel uit. Bovendien werden de meeste exemplaren vernietigd door een overstroming. De weinige gelukkigen die een versie wisten te bemachtigen, hadden meteen door dat ‘Wind’ een instant classic was. Commercieel succes voor Masin bleef echter uit.

Tot het gerenommeerde Amsterdamse Music From Memory Masin oppikte. Het label dook in haar archieven en stelde de lp 'Talk To The Sea' samen, een sublieme verzameling van Gigi Masins melancholische synthcomposities. De plaat verkocht in een mum van tijd uit en sindsdien staat Masins werk terug in de belangstelling. En meer dan terecht.

 

EILAND

Eiland is een nieuw project van Bruno Coussée (Manngold), Steve Slingeneyer (ex-Soulwax) en Marcus Scheibmaier. Verwacht minimalistische electronica met invloeden van de Berlijnse School. Laat je gewoon meedrijven op warme, gloedvolle kosmische golven…

Extra informatie

tickets: €18 (add) / 15 (vvk)

20:00 deuren
20:30 Eiland
21:20 Gigi Masin
22:30 Laraaji

Credits

ism Nosedrip & Stroom.tv