www.vooruit.be

Invisible Hands / Neil Michael Hagerty & The Howling Hex / DSR Lines

Balzaal - Rock, Elektronica, Concert
  •    
  •    
   
vorige
volgende

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

INVISIBLE HANDS

Alan Bishop is erelid van de legendarische band Sun City Girls en medestichter van het avontuurlijke Sublime Frequencies label. Samen met de Egyptische muzikanten Cherif El Masri, Aya Hemeda, Adham Zidan en Magued Nagati startte hij in 2011 - tegen de turbulente achtergrond van de Egyptische revolutie in Caïro - met de opvallend rockende band Invisible Hands. Op het titelloze debuut uit 2013 mengt de band moeiteloos vintage rock, psychedelica en folk. Die lijn wordt doorgetrokken met ‘Teslam’, de tweede worp uit 2014. Op ‘Teslam’ worden de vlijmscherpe songs - met occasionele hints naar Ennio Morricone, Serge Gainsbourg of vroege Alice Cooper - deskundig uitgebeend.

“Don’t think for one moment that ‘Teslam’ is some kind of western-musician-goes-ethnic-exotica outing, though; it’s a full-on psychedelic rock excursion, though ‘exotic’ could certainly be applied in places as an apt description.” (Blurt online)

 

NEIL MICHAEL HAGERTY & THE HOWLING HEX

Gitarist, producer en schrijver Neil Michael Hagerty schreef de afgelopen dertig jaar geschiedenis met Pussy Galore, Royal Trux en Howling Hex. Lofi- en antirock, boogie, kraut, harmolodics, avant-noise of pure songs en straight up rock ‘n’ roll: geen enkele muzikaal genre is Hagerty vreemd. Dat bewijst hij met recentere projecten als de noiserockband Dan’l Boone (met Nate Young (Wolf Eyes), Alexander Moskos (Aids Wolf) en Charles Ballas (Howling Hex)) of met James ‘Wooden Wand’ Toth in de verrassend happy klinkende Hagerty-Toth Band.

Ondanks zijn schitterend productiewerk voor artiesten als Bill Callahan (Smog) en Edith Frost en zijn werk als schrijver - de scifi roman ‘Victory Chimp’ en de reeks kortverhalen ‘Public Works’ - blijft Hagerty vooral een van de meest getalenteerde gitarist-songschrijvers van zijn generatie. Een buitenkansje om deze muzikale veelvraat solo, versterkt met enkel bas en drum, op een Belgisch podium te zien.


DSR LINES

Antwerpenaar David Edren is een van de drijvende krachten achter het cassettelabel annex band Hare Akedod. Solo werkt hij onder de naam DSR Lines. Zijn nummers zijn geïnspireerd op de analoge synthescapades van pioniers als Raymond Scott, Roger Roger en Mort Garson en de kosmische minimal van Terry Riley en de vroege Tangerine Dream. In 2015 verschenen de lp ‘I-III’ (Ultra Eczema) en cassettereleases ‘Teller’ (Lalalal) en ‘Analogie Van De Dageraad’ (Jj Funhouse). Voor 2016 staat de lp-release van die laatste op stapel. Live is DSR Lines hypnotiserend en instant verslavend.

 

Extra informatie

tickets: €17 (add) / 14 (vvk)
studenten -26: €15 (add) / 12 (vvk)

deuren: 20:00
DSR Lines: 20:30
Neil Michael Hagerty & The Howling Hex: 21:00
Invisible Hands: 22:00

 

Credits

ism Sound In Motion