www.vooruit.be

Alexander Vantournhout & Bauke Lievens

Aneckxander

Domzaal - Performance, Dans
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

De voorstelling in Vooruit is helaas uitverkocht. Er zijn wel nog tickets beschikbaar voor de show op wo 13.01 in Cultuurcentrum Evergem.

Een lege scène. Alexander dwaalt door de ruimte in een zelfgekozen eenzaamheid. Acrobatie wordt naakt uitgevoerd, fysieke disproporties worden onthuld. Handelingen zijn schijnbaar doelloos, objecten schijnbaar nutteloos. Gaandeweg wordt het tragische portret getekend van een menselijk wezen.

Alexander Vantournhout geldt als een van de grote Vlaamse circusbeloftes. Hij studeerde af aan de Ecole Supérieure des Arts du Cirque en volgde daarna twee jaar P.A.R.T.S. Zijn artistiek werk evolueerde van roue cyr (enkel rad) naar pure performance. ‘Aneckxander’ werd geselecteerd voor CircusNext, het belangrijkste Europees platform voor nieuw circustalent.

“Een ware triomftocht. Voor Alexander zelf, voor Bauke Lievens, voor het Vlaamse circus, voor circus tout court.” (CircusMagazine, december 2014)

Prijsbeest

De voorstelling viel maar liefst 2 x in de prijzen op Theater Aan Zee 2015, ze kaapten zowel de TAZ-KBC Jongtheaterprijs als de felbegeerde TAZ Publieksprijs weg. "Aneckxander is een uitputtingsslag op het lichaam, maar ook een herontdekking daarvan". Ook benieuwd naar wat de jury over deze voorstelling vond? 

Extra informatie

Deze voorstelling speelt ook in CC Stroming in Evergem-Sleidinge op wo 13.01 om 20:00 - klik hier voor info en tickets

Credits

  • ihkv Smells Like Circus
  • ism Circuscentrum
  • vanaf 15 jaar