www.vooruit.be

Focus: Smeltcruise

 

Omschrijving

(c) Michiel Devijver

SMELTCRUISE

za 15 t/m zo 30.09

Aftrap van het Vooruit-seizoen 2018-2019

theater / performance / installatie / electronica / graphic novel / nightlife / #gastcurator / #resident / #stadsatelier / #tegast

De aftrap van het nieuwe seizoen 2018-2019 in Vooruit vieren we twee weken lang, met een staalkaart van wat Vooruit voor jou de komende maanden in petto heeft: verrassende concerten, debatten en onderzoekstrajecten, nightlife, podiumvoorstellingen én een feestelijke Wild Brunch in het Vooruit Café. De Letse curator Gundega Laivina zorgt voor een rustpunt, met een programma rond stilte, contemplatie en een uitnodiging om te luisteren.

Twee werken die centraal staan ​​in het programma van Laivina zijn ‘Thirst’ van de Letse geluidskunstenaar Voldemārs Johansons en ‘And On The Thousandth Night…’, een marathonvoorstelling van het befaamde Britse collectief Forced Entertainment. Die laatste productie - een stroom van woorden en betekenissen, een viering van verhalen en van theater - contrasteert met en gaat in dialoog met de ingetogen cinematografische geluidsinstallatie van Johansons. Twee voorstellingen om bij voorkeur op dezelfde avond mee te maken dus.

Verder kan je tijdens de seizoensopening ook ‘Mikado’ ontdekken, een verhalende geluidsinstallatie van de Finse kunstenaar Hans Rosenström, waarbij de kijker onderdeel wordt van het verhaal. De Letse artieste Kate Krolle maakt dan weer een werk speciaal voor Vooruit. En tot slot is er een reflectieprogramma dat wordt samengesteld door Daniel Blanga Gubbay (kunstenfestivaldesarts).

Ontdek het allemaal tijdens SMELTCRUISE!

in samenwerking met: Springstof / Treehouse / Stad Gent / LOD muziektheater / NTGent

 

PROGRAMMA

Dit artikel werd geschreven op 29.05.18

Reageer