www.vooruit.be

Vooruit verbouwt

 

Omschrijving

Kunstencentrum Vooruit huist in een monument van 103 jaar oud. Logisch dat een dergelijk bouwwerk het nodige onderhoud en renovatiewerk vereist. We maken het gebouw future proof voor publiek, artiesten en medewerkers. Vanaf het voorjaar van 2017 start een nieuwe verbouwingsfase.

Wat nemen we na Nieuwjaar onder handen? De ruimte waar nu de Ticketbalie huist, de inkom tussen het Vooruit Café en de Ticketbalie, de toegang tot de Domzaal en nog heel wat andere locaties. Er komen extra studio’s voor artiesten en de technische bergruimte wordt uitgebreid. Tijdens vorige fases werd het Terras met overdekte fietsenparking gebouwd, werden de Concertzaal en inkomzone klaargestoomd voor de toekomst en kreeg de voormalige COOP-supermarkt een nieuwe functie als zenuwcentrum van Vooruit. Daar huist ook het Onthaal van Vooruit:

Het is in die voormalige supermarkt dat de eerste stap van deze verbouwing zichtbaar wordt. Vanaf januari 2017 zetelt de Ticketbalie van Vooruit tijdelijk daar. Die kan je vanaf dan bereiken via de gang die naar de Theaterzaal leidt. Ter plaatse voorzien we duidelijke signalisatie.

Meer weten over onze verbouwingsplannen? Check hier het volledige overzicht en volg onze mailings en social media voor de laatste updates. Nog vragen of opmerkingen? Contacteer ons via verbouwen@vooruit.be of spring gewoon eens binnen.

 

Het Masterplan Renovatie van Vooruit is mede mogelijk gemaakt dankzij het Fonds Culturele infrastructuur van de Vlaamse Overheid en de Stad Gent en is ontworpen door Dial Architects / Geert Pauwels.

(c) Michiel Devijver / Tamara Haegeman

Dit artikel werd geschreven op 21.10.16

Reageer