www.vooruit.be

Groepen & scholen

  • Vooruit in groep Vooruit in groep
  •    
  • Vooruit in groep Vooruit in groep
Vooruit in groep   Vooruit in groep
vorige
volgende

Wil je als leerkracht met scholieren afzakken naar Vooruit? Met je vereniging een rondleiding meemaken? Of met je collega's een hapje eten in het Vooruit Café? Perfect, want Vooruit kan op meerdere manieren in groep bezocht worden. Wij zorgen voor een aangepast aanbod op maat. 

 

##### 

GROEPEN

Rondleidingen met gids

Wil jij het monument Vooruit leren kennen en de 367 kamers ontdekken? Of wil je eindelijk eens dat kijkje achter de schermen nemen? Contacteer rechtstreeks gids Peter L'Hoëst voor een rondleiding op maat. Doorheen het jaar worden op zondag op regelmatige basis rondleidingen georganiseerd. Hou de agenda in de gaten voor de exacte data.

(c) Karin Borghouts

 

Voor- of nabespreking

Graag wat extra achtergrond bij de voorstelling? Contacteer ons via 09 267 28 28 of via info@vooruit.be en we bekijken samen de mogelijkheden, op basis van beschikbaarheid.

 

Evenement bijwonen

Wil jij een evenement bijwonen in groep? Een groepsreservatie is mogelijk vanaf 15 personen, wij zorgen voor een gunstig tarief. Contacteer ons via 09 267 28 28 of via info@vooruit.be.

 

Vooruit Café

Kom jij graag eten of gewoon iets drinken in ons Café met een grote groep? Neem dan contact op met ons Café! Meer info over het Café vind je hier.

(c) Michiel Devijver

 

#####

SCHOLEN

Voorstelling bijwonen met je school? 

We geven binnenkort enkele suggesties voor het seizoen 2016-2017

 

Voor- of nabespreking

Graag wat extra kadering bij de voorstelling?  Contacteer ons via 09 267 28 28 of via info@vooruit.be en we bekijken samen de mogelijkheden, op basis van beschikbaarheid.

 

Uitgelezen op School 

Sinds 2014 trekt Uitgelezen naar het secundair onderwijs, met een prikkelend boekenprogramma voor én met leerlingen van de derde graad. Uitgelezen op School is een traject: er is een thema, de Boeken op Tafel worden vooraf gelezen en besproken en een auteur komt vooraf langs. Tijdens de apotheose gaan leerlingen in gesprek met vaste panelleden Jos Geysels, Anna Luyten en Fien Sabbe. De leerlingen kiezen trouwens ook welke schrijver komt voorlezen en wie de muziek verzorgt.

Nieuw dit seizoen zijn de edities voor het vijfde en zesde leerjaar van het lager onderwijs. Geïnteresseerde scholen kunnen terecht bij peter@vooruit.be.

(c) Michiel Devijver

 

Papierslag 

Papierslag is een maandelijks voorlees/workshopmoment voor de allerjongste lezers. Een auteur komt aan een klas voorlezen in een van de studio’s van Vooruit en praat honderduit met de kinderen over wat ze te horen krijgen. Soms wordt er geknipt en geplakt, circusnummers opgevoerd en veel te luid meegezongen. De auteur wordt gekozen in overleg met de leerkrachten. Zo passeerden vorig seizoen schrijvers en illustrators zoals Laïla Koubaa, Annemie Berebrouckx en Liesbet Slegers.

Geïnteresseerde scholen kunnen terecht bij peter@vooruit.be.

 

Les van de Eeuw 

Een aantal keer per jaar staat Vooruit stil bij het hardnekkige onvermogen van de mens om lessen te trekken uit het verleden. Tijdens zo’n Les van de Eeuw worden studenten uit de derde graad humaniora ‘de les gespeld’ door academici, journalisten, wakkere burgers en inspirerende figuren uit de cultuurwereld. Een wisselend actueel thema vormt het uitgangspunt voor boeiende gesprekken. Zo werd de voorbije jaren ingezoomd op thema’s als democratie, oorlog, de jeugd van de toekomst, de nieuwe stad, onderwijs en religie. De lessen krijgen extra vaart mee door beeldfragmenten en/of live muziek.

Meer weten? Neem contact op via peter@vooruit.be.