www.vooruit.be

Vooruit & Kraak present: Eastern Daze IV @ TramZwart

Leo Svirsky / Asiq Nargile / Jéricho / Florence Giroud ft. Romain Hervault, Pierre Bujeau & Antoine Bellini / DJ NiXiE

Op Locatie - Rock, Pop, Dj, Concert, Party
  •    
  •    
  •    
     
previous
next

Performance details

date time hall price tickets/availability

De online verkoop is afgesloten, maar er zijn nog tickets verkrijgbaar aan de kassa. De locatie is vandaag TramZwart (routebeschrijving); ter plaatse is signalisatie voorzien. Onderaan deze pagina vind je alvast een handig plan.

 

Expressieve folk / Tribale krautrock / Pulserende trancefolk

 

Leo SvirskyAşıq Nargile / Florence Giroud ft. Romain Hervault, Pierre Bujeau & Antoine Bellini / Jéricho / DJ NiXiE

 

####

Leo Svirsky

concert

Twee jaar geleden was Leo Svirsky, ex-punker met Russische roots, al eens te gast in Vooruit. Svirsky verkaste ondertussen van Washington DC naar Den Haag om daar een carrière als nieuw-klassieke componist te beginnen. De virtuoze vertolker van hedendaags klassiek - en uitstekende improvisator op zowel piano als accordeon - werkte met o.a. Christian Wolff, Marshall Allen, Jaap Blonk en Veryan Weston samen.

Debuutalbum 'Songs in the Key of Life' was een verzameling fragiele songs vol absurde, politiek geladen en emotionele teksten. Post-reductionistische folk die twijfelde tussen Radu Malfatti en György Ligeti. “Svirsky lights corners of hidden musical worlds with a palm sheltering the flame", schreef het gerenommeerde BOMB Magazine. Op Eastern Daze speelt Svirsky een solo accordeon set.

 

####

Aşıq Nargile

concert

De Georgische saz-speelster Nargile Mehtiyeva - aka Aşıq Nargile - is de enige vrouwelijke telg in de Georgische Aşıq-traditie. Komend uit de bergen van Georgië, Turkije, Azerbeidzjan en Rusland ontmoetten barden - de zogenaamde Aşıqs - elkaar in het kosmopolitische Tbilisi. Die stad stond bekend als kruispunt van Azerbeidzjaanse, Russische, Georgische en Koerdische tradities. Daar konden de Aşıqs hun cultuur, nieuws en muziek uitwisselden. Nargile profileert zich in die traditie als een krachtige solospeler, met extatische en doorleefde expressieve folk, doorweven met virtuoze saz-solo’s.

 

####

Florence Giroud ft. Romain Hervault, Pierre Bujeau & Antoine Bellini present: ‘CHANGE, Opera XXS - Acte IV’

concert

‘CHANGE, Opera XXS’ is een ongoing gesamtkunstwerk uit de koker van de Franse kunstenares Florence Giroud. Haar werk beweegt zich in de grijze zone tussen beeldende kunst en muziek. Daar spint Giroud een ragfijn web van seventies psychedelische progfolk, Franse parlando chanson en dubby, tribale krautrock. De muzikanten waarmee ze samenwerkt spelen bij o.a. France en Société Etrangée, de crème de la crème van de Franse underground. Op Eastern Daze presenteert het kwartet ‘Acte IV’, een nieuw hoofdstuk in exclusieve première.

OMERTÀ // FESTIVAL SONS DE PLATEAUX#9 // 23 MAI 2015 // GALERIE H.L.M. // MARSEILLE from GMEM on Vimeo

 

####

Jéricho

concert

Jéricho is het nieuwe project van France-hoofdman én meesterlijke draailierspeler Yann Gourdon. Net zoals Gourdons andere bands - Toad, Flux en La Baracande - speelt Jéricho uitgesponnen, luide en pulserende trancefolk. Traditionele Occitaanse liederen worden doorspekt met kraut-invloeden en repetitieve drones. De band bracht dit jaar een fenomenale dubbelaar uit op het even straffe Aguirre Records.

 

####

DJ NiXiE

party

Psychedelische parels voor de zwijnen. Geserveerd door Karolien Polenus, vaste waarde in de Brusselse underground scene als organisator en dj.

 

Additional information

vr 24.11 - 20:00 TramZwart (routebeschrijving)
concert / party
€10 / 7 - opgelet: limited capacity!

 

20:00 - doors
20:30 - shows
+ Leo Svirsky
+ Florence Giroud ft. Romain Hervault, Pierre Bujeau & Antoine Bellini
+ Asiq Nargile
+ Jéricho
+ in between and after the shows: DJ NiXiE

 

 

Credits

ism Kraak & KASK Cinema