www.vooruit.be

Film Fest Gent

Jackie

Theaterzaal - Film
 

Performance details

date time hall price tickets/availability

Vorige festivaleditie nog in competitie met ‘El Club’ en nu al terug uit Cannes en Venetië met de onorthodoxe biopics ‘Neruda’ en ‘Jackie’. De vlijtige Chileense cineast Pablo Larraín - op wo 23.11 terug in Vooruit met de beklemmende voorstelling 'Acceso / The Access' - focust in zijn eerste Engelstalige film op de first lady in de eerste dagen na de moord op JFK.

Natalie Portman is beter dan ooit als Jacqueline Bouvier Kennedy die tussen het rouwen haar rollen regisseert van weduwe, moeder en mythe in mantelpak. De versplinterde mozaïekstructuur van Noah Oppenheim (‘The Maze Runner’) won de scenarioprijs in Venetië. Na zijn Pinochet-trilogie (‘Tony Manero’, ‘Post Mortem’, ‘No’) blikt Larraín nu achter de coulissen van Amerikaanse geschiedenis-in-de-maak. Jacques Audiards cameraman Stéphane Fontaine (‘Elle’) peilt Portman in extreme close-ups. De score met fluit- en vioolthema van Mica Levi (‘Under the Skin’) verbouwt het Witte Huis welhaast tot een haunted house. (R.D.)

Additional information

USA/Chili/France - 2016 - 95 min - ENG gesproken, geen ondertitels

Credits

Film Fest Gent

 

met: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Billy Crudup, John Hurt, Greta Gerwig, Richard E. Grant, John Carroll Lynch, e.a. - regisseur Pablo Larraín