www.vooruit.be

Gentse Feesten 2016 in Vooruit

 

Description

Tijdens de Gentse Feesten bruist de stad 10 dagen lang van 's ochtends tot 's avonds. Ook in Vooruit kan je (bijna) elk uur van de dag terecht voor voor een drankje, een gezonde hap, een dansje, comedy, rondleidingen en nog veel meer.

 

Rondleiding: Ontdek elke kamer van Vooruit

Elke dag tijdens de Gentse Feesten - za 16 t/m zo 24.07 - 14:00 & 16:00 - meer info & tickets
Opgelet: de rondleidingen om 14:00 op za 16.07; di 19.07 ; vr 22.07 zijn in het Engels.


beeld © Guillaume Decock

Sinds 1983 is het imposante Vooruit-gebouw officieel een monument. Maar hoe ziet dat monument er precies uit en wat schuilt er achter de intrigerende façade? En zijn er echt 367 kamers in dit 102-jarige gebouw?

Een gids vertelt je alles over Vooruit tijdens een boeiende rondleiding. Front- én backstage!

 

 

Herbeleef een topwedstrijd in het midden van de stad 

ma 18.07.16 vanaf 15:00 - gratis 

 Altijd spijt gehad dat je de Buffalo's Lokeren nooit hebt zien verpletteren in de Ghelamco Arena op 26 februari? Of was je er wél bij en wil je dat gloriemoment herbeleven? Dat kan! Het Britse collectief Invisible Flock nam het geluid van de juichende menigte op en repliceerde een perfecte 3D replica van de match.

Tijdens de officiële KAA Gent ploegvoorstelling wordt de installatie op en rond het Sint-Baafsplein opgesteld. Zo kan je de wedstrijd tijdens de Gentse Feesten herbeleven alsof je er zelf bij was!

 

 

Klankfest: het beste feestje van de Gentse Feesten 

vr 15 t/m zo 24.07

Klankfest – het elektronisch muziekfestival dat vorig jaar het teloorgegane 10 Days Off meer dan waardig verving – maakt zich op voor een tweede ronde tijdens de Gentse Feesten.

Net als vorig jaar brengt Klankfest - onder de noemer ‘Nightlife United’ - een mix van de beste elektronische muziek, zwoel dansplezier en uitgelaten feesttaferelen. Dit jaar geeft de organisatie clubs en clubconcepten uit het hele land een plaatsje in het hart van de Gentse Feestenzone.

org Nasty Mondays

 

 

Train je lachspieren tijdens Lacht Comedy Festival 

vr 15 t/m zo 24.07

Net zoals vorig jaar, wordt Vooruit tijdens de zomer omgetoverd tot dé comedy hotspot bij uitstek. Het Lacht Comedy Festival strijkt namelijk opnieuw in Vooruit neer in tijdens de Gentse Feesten. En ook zoals de vorige editie, staat er een hele reeks absolute topcomedians te blinken op de affiche.

Lacht Comedy Festival in samenwerking met Lacht, Acht, Studio Brussel & HUMO

 

Vooruit gaat 10 dagen lang volledig biologisch

 

Tijdens de Gentse Feesten gaat de keuken van Vooruit volledig biologisch, met steun van VLAM. Concreet: alle ingrediënten en producten in de keuken zijn 10 dagen lang van biologische oorsprong.

Vooruit wil met deze actie laten zien dat het haalbaar en betaalbaar is om (h)eerlijke biologische producten aan een eerlijke prijs voor te schotelen. Vrees dus niet voor een duurder prijskaartje: de prijzen in het Vooruit Café blijven gewoon hetzelfde.

Biologische producten: gewoon beter voor mens én milieu.

ism VLAM

Written on 30.06.16