www.vooruit.be

Gentse Feesten in Vooruit

 

Description

Tijdens de Gentse Feesten bruist de stad 10 dagen lang van 's ochtends tot 's avonds en daar mag Vooruit natuurlijk niet in ontbreken. Je kan tijdens de Feesten op (bijna) elk uur van de dag in Vooruit terecht: ontdek het gebouw op een rondleiding, train je lachspieren op het Lacht Comedy festival en/of haal die dansmoves boven op Klankfest. En ook buiten Vooruit tippen we je graag twee activiteiten: onze stadsresidente Elly Van Eeghem toont op MiramirO hoe we in de toekomst kunnen wonen en Ons Huis op de vrijdagsmarkt wordt een tijdelijk Museum van het Kapitalisme.
 

Rondleiding in het Vooruitgebouw

Elke dag tijdens de Gentse Feesten - za 18 t/m zo 26.07 - 14:00 & 16:00 - meer info & tickets

Een gids vertelt je alles over Vooruit tijdens een rondleiding!

Je komt meer te weten over het Vooruitgebouw en de architectuur ervan; de zalen, de backstage plekken... Maar je komt evengoed de geschiedenis van Vooruit te weten; waarom werd Vooruit gebouwd? Hoe werd de bouw van een hotel/parking verhinderd in de jaren '80? Hoe kwam het kunstencentrum er? Daarbovenop krijg je ook nog heel wat anekdotes en verhalen.

 

Elly Van Eeghem ism LOW - woonunit MLM-001

za 18 t/m di 21.07 - meer info & tickets

Vraag je je soms af hoe we later zullen wonen? Hoe de buurt waar we wonen er in de toekomst uit zal zien? Onze stadsresidente Elly Van Eeghem en een groep inwoners en schoolkinderen van het laaggelegen eiland Malem in Gent deden alvast de oefening. Wat als we de dreiging van het stijgende water beschouwen als een mogelijkheid om opnieuw te beginnen? Wat willen we meenemen? Wat willen we achterlaten?

Bezoek 'WOONUNIT MLM-001' op MiramirO tijdens de Gentse Feesten. Deze kijkwoning van de toekomst groeide uit tot een architecturaal denkmodel voor het hele eiland, met een eigen taal, een eigen verbeelding.

 

Museum van het Kapitalisme

vr 17 t/m zo 26.07 juli - 14:00-19:00 / vr 24.07 - 14:00-22:00 / rondleidingen elke dag om 15:00 - meer info

Deze reizende tentoonstelling wil het publiek helpen kijken naar het systeem dat hen omringt. Je krijgt niet alleen de kans om de aspiraties en tekortkomingen van het kapitalisme zelf te ontdekken, maar je betreedt ook een ruimte voor reflectie en discussie.  

 

Lacht Comedy festival

vr 17 t/m zo 26.07 - meer info & tickets

Tijdens de Gentse Feesten van deze zomer, zal Vooruit worden omgetoverd tot dé comedy hotspot bij uitstek. Met dit nieuwe festival willen Livecomedy.be en Lacht TV een uitgebreide waaier van het genre aanbieden. “Het is voor ons een unieke kans om tijdens de hoogdagen van cultuur en feest in Gent, een kwalitatief aanbod (internationale) topcomedians te programmeren”, aldus comedy organisator en promotor Tom Bertels van Livecomedy.be. “Comedyfestivals zijn in andere grote steden vaak echt gevestigde waarden, waar bezoekers steeds kunnen genieten van een hele resem grappige voorstellingen. En dat willen we ook graag in Gent voor elkaar krijgen”.

 

Klankfest: 10 dagen lang het beste uit de Gentse party scene

vr 17 t/m zo 26.07 - meer info & tickets

Een nieuw muzikaal event tijdens de Gentse Feesten, 10 dagen lang. Het concept van KLANKFEST kan eenvoudig worden uitgelegd: 10 dagen lang het allerbeste uit de Gentse party scene.

Voor de muzikale opvulling slaat Nasty Mondays de handen in elkaar met de belangrijkste Gentse party organisatoren, clubs, promotoren en labels. Van gevestigde waarden als Decadance, Charlatan en Kozzmozz tot jonge organisatoren als Kowboys and Indians. Het resultaat is een programmatie die een staalkaart is van het allerbeste uit de Gentse party-scene.

 

Plateau Platel

za 18, ma 20, do 23 & zo 26.07 - meer info & tickets

Plateau Platel is een samenwerking tussen de kok en Platel.

"Beste kok, Mijn favoriete bezigheid: eten en dan beginnen klagen over Billy & Bollie (mijn buik & billen).
Ik eet graag dingen die ge moet openbreken, afkluiven, pellen en aan tchoezen, Ik heb graag eten dat ontploft in mijne mond en mij van mijne stoel doet vallen.
In ruil daarvoor bied ik u sappige vertelsels uit mijn interne keuken, over kussen, moorden en wat eten en drinken doet met ne mens.
Ps: vraag maar wat volk want ik eet niet graag alleen!” PP

Written on 30.06.15