www.vooruit.be

The Vacuum Cleaner

Mental

Op Locatie - Première, Performance
 

Speeldata

datum tijdstip zaal prijs kaarten/beschikbaarheid

Een eerlijk en aangrijpend portret van het leven met een depressie

De Metropolitan Police noemt hem een extremist. Volgens de Britse gezondheidzorg is hij schizofreen, bipolair en heeft hij borderline. Justitie zegt dat hij "een reële dreiging" vormt voor de staatsveiligheid. Hijzelf verkiest de term "mental".

James Leadbitter - aka the vacuum cleaner - leefde jarenlang als outlaw en activist. Hij richtte mee The Laboratory of Insurrectionary Imagination (Laboratorium voor Opstandige Verbeelding) op met John Jordan, te zien op het afgelopen (im)Possible Futures festival. Zij staan bekend voor hun radicale protestacties: betogen verkleed als clown of travestiet, bomen planten midden op een straat, kunstinstellingen netelige vragen stellen over sponsordeals, … Tot Leadbitter met een depressie, psychologische problemen en zelfmoordgedachtes opgenomen werd in een instelling.

In ‘Mental’ nodigt the vacuum cleaner je uit in zijn slaapkamer om er te luisteren naar zijn levensverhaal, een relaas opgebouwd aan de hand van rapporten van dokters, psychiatrische instellingen en de politie. Hij raakt aan zware thema’s, schaamte en taboe, maar doet dat met zoveel eerlijkheid en de nodige humor, dat niemand er onbewogen onder blijft.

“One of the most powerful portraits of creativity and depression I’ve ever seen… a heart-rending journey” (Realtime Arts)

 

Koop tickets aan voordeligere prijs

Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Extra informatie

Belgische première
Engels gesproken
De voorstelling gaat door in Lozevisserstraat 16, Gent.

Credits

 van en met: the vacuum cleaner